Bindiğiniz dalı kesmek
eDershaneler kapanıyor, yerine özel okullar açılıyor. Özel Okullar bedava eğitim verecekmiş. Kulağa hoş geliyor değil mi?
Öğrenciler hem özel okuldan okuyacak, hem de ücret ödemeyecek!  Pek çok insan için sevindirici bir haber. 
Merak ediyorum, nereden geliyor bu değirmenin suyu!  Türkiye, ekonomisi o kadar güçlü mü? Eğer güçlüyse neden 20 bin Ziraat Mühendisi, 10 bin Memur'un ataması yapılmadı?  Binlerce vatandaşımız  ekonomik sıkıntı yaşıyor. İş bulma konusunda zorlanıyor.. Dershaneleri kapatmak yerine  neden iş sahaları açılmıyor?Öğrencilerin önü her zaman açık tutulmalı. Rahat bir eğitim  almaları sağlanmalıdır. Öğrenciyi engellemek, pimi çekilmiş bomba etkisi yaratabilir..Sınırları zorlamak ters tepki yaratır. Herkes kendi doğrusunu veya yanlışını bilr. "Zorla güzellik olmaz" demiş atalarımız.! Zorla güzellik olmaz!

Bindiğiniz dalı kesmek

Dershanelerin kapanması; Ülke ekonomisine fayda, değil zarar verir..Dershanelerin kapanması; bindiğiniz dalı kesmektir. Resmi kayıtlarda görünen 4052  dershane; Devlete ödedikleri vergilerle Ülke ekonomisine destekte bulunuyor...50 bin dershane Öğretmen, 25 bine yakın, servis şoförü, temizlik işçisi (vs) toplamda 75 bin kişinin ekmeğinden olacağı gerçeğini, gözardı edilmemelidir.Kaş yapayım derken, göz çıkarmamalıdır! ..Devlet okullarında, kaliteli eğitim imkanı tanınsaydı, zaten dershanelere ihtiyaç olmazdı! Devlet okullarında; 40 ile 70 kişi arasında değişen, sınıflarda okuyan öğrenci ne öğrenebilir, öğretmen ne  öğretebilir?  Devlet okullarının iyileştirilmesi, özel okulların açılmasından çok daha faydalı olurdu..Son zamanlarda Ülkemize akın eden Suriyelilere öncelik tanındığı bilinen bir gerçek. Açılacak olan özel okullarda suriyeli çocuklar mı okuyacak.? Yoksa zengin ailelerin çocukları mı ?

MÜLTECİLER

Ülkelerinde yaşanan savaş nedeniyle, Ülkemize göç eden suriyelilerin akınına uğradık. Uzun süre kalacak olursarsa Ülke ekonomisini kötü şekilde etkileyeceklerdir..! Ne tarafa baksak onları görüyoruz...Küçük çaplı bir araştırma yaptım. Türkiyede, 6 bin 725 Suriyeli bebek doğdu. (Az buz bir rakam değil)..30 bin  Suriyeli ameliyat oldu. Resmi kayıtlara geçti. 70 bin Kişi klinik tedavi gördü. Ziyaretçilerin nüfusunu siz hesaplayın. 41 ilin nüfusunu geçmiş diyor araştırmacılar..
Neredeyse nüfusumuzun Üçte biri kadar mültecilerle yaşıyoruz...Bu durum, aşılması gereken gerçek bir sorundur. Mülteciler; Ülkemize göç edenler bayağı kalabalık bir kesim oluşturuyor. Sadece suriyeliler değil. Resmi kayıtlarda Mültecilerin istihdamı, kalacak yeri, (vb) Külfet demektir. İş imkanı sağlamak da gerekirdi.
32 bin 700 civarında yabancı işçi ye çalışma izni verildi.
 
Yasakların sebebi ne


Kızlı erkekli eğitime yasak. Dershaneler kapanacak, kır dizini evinde otur kadın üç, beş çocuk doğur. Sen ancak çocuklara bakabilirsin ne olacak kocan evlensin. 4de kadar yolu var. Hamile kadın dışarı çıkmamalı ayıptır. Görenler ne düşünür sonra. kız çocuğu 12 13 yaşlarında evlenmeliymiş,17 Yaşındaki kız çocuğu bile daha çocuktur, çocuk.Bir aile sorumluluğu üstlenemez kaldıramaz. Böyle düşünenlerin ruhi bunalım içinde olma olsılığı yüksektir.. Belli bir yerden sonra insan çileden çıkıyor. İnsanın özel yaşantısına bu kadar da müdahale olmaz ki. Yapılması gereken şeyler, halkın huzur ve güvenini sağlamak olmalı. Nedendir bu yasaklar?  Susmak olaylara kayıtsız kalmak doğru mu? Doğru değil herkesin kendi gerçeği var. Doğru bildiği gitmek istediği yolu var. yasaklar insanları bunaltıyor artık. Herşeye bir yere kadar tahammül edilir. Bir yerden sonra sıkar insanı. Atatürk; "Türk, övün çalış güven" diyerek İnsanın çalışması gerektiğini, kendine güvenmesi gerktiğini, kendisi ve vatanıyla övünmesi gerektiğinin vurgularken kişinin kendinde araması gereken şeylere temas eder. Özgürlükleri kısıtlamak; İnsanları mahkum eder. Mahkumlar ise firar eder. Kurulu düzeni bozmak kimlerin işine geliyor anlamıyorum...! Yapboz tahtası değil Ülke bu Millet.!  Yapılacak olan değişiklikler konusunda kamuoyuna baş vurulmalı. Halk koyun sürüsü değil. Her insanın bir fikri vardır. Kimilerine iyi görünen kimilerine göre kötüdür. Özgürlükler kısıtlanamaz.. Özel hayatlara müdahale edilmemelidir..

2013-11-22