Bu sayfadaki içerik, Adobe Flash Player'ın daha yeni bir sürümünü gerektiriyor.

Adobe Flash player Edinin


GÜNDEM POLİTİKA DÜNYA EKONOMİ SPOR 16 Eylül 2016
  YAZARIN SAYFASI
Maden Ocağından Cennet Ocağına...
Yüreklerimiz Soma'da... Cumhuriyet tarihinin en büyük maden kazası yaşandı. Kimileri trafo, kimileri de dinamit patladı diyor ve daha birçok iddia var ama henüz yangına neyin sebep olduğu net değil!

Uzmanlar Avrupa ülkelerinde maden ocaklarının son derece güvenilir olduğunu, ülkemizde ise işletmecilerin maliyetten kaçınmak için bu tedbirleri almadıklarını söylüyorlar. Böylelikle kar yaptığını düşünen bu  işletmeci zihniyet yüzlerce işçimizin şehit  olmasına sebep oldu ..

 Ülkemiz için AB standartlarına göre iş güvenliği gerekli bir Müslüman ülke için her şeyde öncü ve yüksek kaliteli olmak gerekirken kayıt dışı işçi çalıştırmada ve bunları görmezden gelmekte önde olan yine bizleriz..

Sadece madenlerdeki kazalar için hiç önlem almayanlar mı suçlu yoksa bunları denetleyip de görmezden gelenler mi?

İşletme sahipleri de, denetim yapanlarda sorgulanmalı!

Yeni bir şey icat etmeyecektiniz yalnızca güvenli şekilde bizden daha çok maden çıkartan ülkelerin maden projelerini uygulayacaktınız önlem almanız şehitlerimizi toprak altından çıkartmaktan insanları evlatsız, kardeşsiz, eşsiz, babasız yetim bırakmaktan, üzmekten daha mı zordu?

Vicdanlarıyla cüzdanları arasında kalıp cüzdanlarını tercih edenlerin bizlere yaşattıkları acıların hesabını ebediyen vicdanlarının verdiği azapla ödeyecekler inşallah.

 MADENDEN ÇIKAN İŞÇİ KARDEŞLERİMİZ MİLLETİMİZİN SONDERECE FEDAKÂR, ÜSTÜN AHLAKLI, MERHAMET SAHİBİ OLDUKLARINI DÜNYAYA GÖSTERDİLER MAŞAALLAH

Madenden kurtulan işçilerden kimi diğer hastalarında yatacağını düşünüp siyah çizmeleriyle kirletmek istemedi sedyedeki çarşafı, kimi ben bekârım arkadaşım evli ve eşi hamile önce onu çıkarın diyerek arkadaşını düşündü, yaşanılanlar milletimizin birbirine ne kadar bağlı, derin imanlı ve asil olduğunu ortaya koydu maşallah.

Yüzlerinin kömür karası helal ekmek kazananların yüz akı oldu. Canları pahasına onurlu, şerefli yaşayarak ve böyle şehit olarak vicdanlarının karasıyla lüks içinde yaşayıp bu işçilerin canlarına sebep olan insanlara en büyük insanlık dersi verdiler.

 Bu fırsattan istifade hükümeti suçlayıp karalama kampanyasına dönüştürmeden irdeleyip ihmalleri suçluları ortaya çıkartmak gerekir.

Siyasi rant elde etmek, ülkede kaos çıkarmak isteyenlere fırsat verilmemeli bu konuda halkımız uyanık olmalıdır.

Kaç gündür işletme sahibinden iş güvenliğini sağlayan özel şirketten haber yok! Bütün sorumluluğu üstüne almış kaza gününden bu yana gece gündüz olay yerinde bekleyen, takip eden enerji bakanımız TANER YILDIZ'A ve bu acı günde bir olup halkımıza teselli olmak için olay yerine giden hükümetimizle muhalefetimize çok teşekkür ediyorum.

İnşallah bundan sonra profesyonel projeleri olan, denetimlerin sık yapıldığı iş güvenliğinin tam anlamıyla sağlandığı, mevzuata uygun olup olmadığı incelenip ruhsatların verildiği işletmeler olur.

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun"
"Allah'tan geldik, Allah'a döneceğiz." (Bakara Suresi, 156)


Peygamber Efendimiz (sav) ‘...Yıkıntı altında kalarak ölen şehittir...' (Buhari 689, Müslim 1914/164) diye bildiriyor.

Onlar 'ölü' değiller ve cennetteler  inşaAllah...

Hayır, onlar "Rableri Katında diridirler, rızıklanmaktadırlar. Allah'ın kendi fazlından onlara verdikleriyle sevinç içindedirler. Onlara arkalarından henüz ulaşamayanlara müjdeyi vermek isterler ki onlara hiçbir korku yoktur mahzunda olacak değillerdir. Onlar Allah'tan bir nimeti bir fazlı (bolluğu) ve gerçekten Allah'ın müminlerin ecrini boşa çıkarmadığını müjdelemektedirler(3/169,171)

Kimi aynı aileden iki kişi baba, oğul, içlerinde ikiz kardeş de olan birçok şehidimize Allah'tan rahmet ailelerine ve yakınlarına sabrı cemil, tedavi görenlere de şifa diliyorum. İnşallah.

Doğusuyla, batısıyla bu acıyı yaşayan milletime başsağlığı diliyorum ,inşallah bu son olur ,Allah milletimize böyle bir acı daha yaşatmasın inşallah.. 



   
2014-05-16
YORUM YAP
Yorumlarınız onaylandıktan sonra yayına verilecektir. Uygun görülmeyen yorumlarınız yayınlanmayacaktır. Yasal zorunluluk olarak yorum yapan ziyaretçilerimizin IP bilgileri kayıt altına alınacaktır. Teşekkürler...

  Bu yazıya ilk yorumu yapmak ister misiniz?



yazarın diğer yazıları