Bu sayfadaki içerik, Adobe Flash Player'ın daha yeni bir sürümünü gerektiriyor.

Adobe Flash player Edinin


GÜNDEM POLİTİKA DÜNYA EKONOMİ SPOR 15 Temmuz 2014
Kazım ÖZTÜRK
Kazım ÖZTÜRK kimdir?
ÖZGEÇMİŞ 1949 yılında Konya’da doğdu. İlkokul ve İmam hatip lisesini Konya’da bitirdi. İzmir Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun oldu. Yurdun çeşitli yerlerinde ve Yurt dışında; eğitimcilik ve yöneticilik yaptı. Çeşitli Dernek ve Vakıflarda; Kurucu Başkanlık, Başkan Yardımcılığı, Basın Danışmanlığı, Dergilerde: Genel yayın Yönetmenliği görevleri ifa etti. ÜYESİ OLDUĞU KURULUŞLAR: 1. İlesam 2. Türkiye Yazarlar Birliği YAYINLANMIŞ MAKALELERİ: 1. Yeni İpek yolu dergisi (Konya Ticaret Odası yayını) 2. KONYA KİTABI VI (Yeni ipek yolu Özel Sayı) 3. KONYA KİTABI vıı ( “ “ “ “ “ ) 4. RİBAT DERGİSİ 5. KONYA ANSİKLOPEDİSİ 2. Cilt, “çocuk oyunları” maddesi. 6. www.hicrandergisi.com 7. www.dogruses.com 8. www.kazimozturk.com YAYINLANMIŞ ŞİİRLERİ 1. www.antoloji.com/kazim_ozturk RADYO VE TELEVİZYON PROGRAMLARI 1. Kanal 42 2. Kon TV 3. İsra FM 4. Radyo EN 5. Sun TV 6. Konya TV KÖŞE YAZARLIĞI YAPTIĞI GAZETELER: 1. Konya postası 2. Türkiye’de yarın 3. Yeni meram 4. Merhaba 5. Hâkimiyet 6. Yeni Konya (Halen Yazarlığı Devam ediyor) YAYINLANMIŞ ESERLERİ: 1. Çocuklarımıza Pratik Dini Bilgiler 2. Konya’da Dini Hayat 3. Mevlana’nın Tefekkür Dünyası 4. İsrail İhaneti ve Gazze 5. Şems-i Tebrizi’nin Evrensel Mesajları 6. Hz. Mevlana’nın Evrensel Mesajları 7. İbni Arabi’nin Evrensel Mesajları 8. Hz.Mevlana’da İlahi Aşk 9. Hz. Mevlana’nın Yedi Sırrı 10. Sadreddin Konevi’nin Evrensel Mesajları 11. Larende’de açan Gül SULTAN VELED’İN EVRENSEL MESAJLARI ALDIĞI ÖDÜLLER 1. Takdir Belgesi (Konya Valiliği) 2. Takdir Belgesi ( Meram Kaymakamlığı) 3. Teşekkür Belgesi (Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü) 4. Teşekkür belgesi (Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı) 5. Teşekkür belgesi ( Mevlana İlköğretim okulu Müdürlüğü) 6. Teşekkür belgesi ( Meram Belediye Başkanlığı) 7. Teşekkür belgesi (Karatay Belediye Başkanlığı) 8. Teşekkür Belgesi (Selçuklu Belediye Başkanlığı) www.kazimozturk.com www.antoloji.com/kazim_ozturk e-mail: 1. [email protected] 2. kazimo[email protected] GSM: 05358931158 KAZIM ÖZTÜRK EĞİTİMCİ/YAZAR
Email: [email protected]
  YAZARIN SAYFASI
Müslümanların Acınacak Hali...
Terk-i Dünya Anlayışı ve Müslümanların Acınacak Hali

Terk-i dünya; dünyayı terk etme anlayışı baştan sona İslâm'a aykırıdır. Bunlar, eski Buharalı Budistlerden geçmiş şeylerdir!


Dünyanın alabildiğine aşağılanması ve kötülenmesi, böylece insanları 'terk-i dünya'ya çağırmak, İslâm'ın emri olamaz. Bugünkü Müslümanların acınacak halleri bu gibi İslam dışı felsefelerin ürünüdür. İslam âlemi baştan sona kadar; sefalet, atalet, meskenet ve zillet içinde! Üretmeyen, dünyayı keşfetmeyen, fakirlik ve perişanlık içinde debelenmektedir! Açlık ve pislik içinde kıvranmaktadırlar! Aklını kullanmayan, Allah'ın ayetlerine karşı körleşmiş, sağırlaşmış bir vaziyette elleri bağlı beklemektedirler!

Ali Şeriati'nin deyimiyle, istihmar sürecine girmişlerdir! Gelen biner, giden biner. Ama bir kere olsun silkinmez, yediği sopaya itiraz etmez, gözünü açmaz! İslam Âlemi, bir baştan diğerine talan edilir, sömürülür, ırzına geçilir! Buna rağmen hala, 'terk-i dünya' çağrısıyla Müslümanların üzerindeki meskenet küllerinin silkinmemesi için çaba sarf edilir!

Elli İslam ülkesinin gayrisafi milli hasılası hala Almanya kadar etmezken, 'terk-i dünya' çağrısı, kaleyi içten çökertmeye çalışanlarla işbirliği yapan, gaflet ve dalalet ehlinin işi olabilir! Dünyanın fani olması, onun asılsız, batıl olması demek değildir. Ama ümmet, binlerce yıldır bu İslam dışı 'fena/yok olma' kültürüyle uyuşturulmuş, yok olmaya razı edilmiştir!

Allah, bu dünyada kör olanları, ahrette, ebedi hayatta büsbütün kör olarak haşredecektir.(isra/ 72) bu yüzden Batı, 'terk-i dünya' anlayışına sahip olanları çok sevmekte ve dua etmektedir. İslamı yıkmak isteyen, İslam ülkelerinin elindeki zenginliklere göz koyanlar, Müslümanları; cihatcı Müslümanlar ve keramet peşinde koşan sufiler olarak ikiye ayırmaktadır. 'Dövene elsiz gerek, sövene dilsiz gerek, derviş gönülsüz gerek', 'bir lokma bir hırka' diyerek, zulüm ve sömürülerine devam etmektedirler! Tasavvufu; 'körü körüne teslimiyet, sağ yanağına vurana sol yanağını da dön' şeklinde çığırından çıkarmışlar, teslimiyetçi bir anlayışa ve kaderciliğe terk etmişlerdir!

Bütün icatlar, bütün buluşlar Müslümanların eseriyken, bugün bunlardan mahrumdurlar! Bugün bütün İslam ülkelerinde; savaş, talan, kavga, gözyaşı, ıstırap, sıkıntı, açlık ve sefalet kol gezmektedir! Halbuki Kur'an; 'niçin düşünmezsiniz?', 'aklınızı kullanmazsınız?', 'Müslümanlar, kafirleri dost edinmesin'... diyerek uyarmaktadır.

Eğer İslam; kimseye karışmamak, etliye sütlüye müdahale etmemek olsaydı peygamberimizin yaptığı savaşlar boşuna olurdu! Her peygamber; Hakk'ı ayakta tutabilmek, tevhid akidesine aykırı tavırlarla mücadele etmişlerdir! 'bir kötülük gördüğünüz zaman elinizle giderin, buna gücünüz yetmezse, dilinizle giderin. Bun da gücünüz yetmezse kalben giderin...' ifadesi, Müslümanların, aktif, mücadeleci, uyanık ve etkin olmasını ortaya koymaktadır.

Eğer 'terk-i dünya' ifadesinde doğruluk olsaydı, peygamberimiz, 'hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için, yarın ölecekmiş gibi ahret için çalışın' der miydi? Eğer 'terk-i dünya' İslam'a uygun bir ifade olsaydı, Kur'an, 'Geceyi istirahat, gündüzü çalışma zamanı yaptık' demezdi.

Terk-i dünya, Hıristiyanlıktaki ruhbanlığa benzer. İslam, ruhbanlığı reddeder. Çalışmadan, gayret etmeden, yeryüzünün zenginliklerinden yararlanmadan, tabir yerindeyse 'deli gibi' çalışmadan; ne Almanya, ne İngiltere, ne ABD, ne Çin'in... seviyesine ulaşmamız mümkün değildir. Böyle meskenet içinde olunca da, gelen vurur, giden vurur! Adeta şamar oğlanı gibi!


   
2014-07-12
YORUM YAP
Yorumlarınız onaylandıktan sonra yayına verilecektir. Uygun görülmeyen yorumlarınız yayınlanmayacaktır. Yasal zorunluluk olarak yorum yapan ziyaretçilerimizin IP bilgileri kayıt altına alınacaktır. Teşekkürler...

  Bu yazıya ilk yorumu yapmak ister misiniz?



yazarın diğer yazıları
- Hazırlığın varsa ve inanıyorsan ölümden..
- İsrail'in Amacı Arz-ı Mev'ud!
- İsrail ve İslamofobi
- İncinme ve İncitme!
- İnsanlar Aç İken Ramazanın Tadı Olur mu?
- Oruç Bizi Tutuyor mu?
- Bugün Ramazan'ın 10'u