Bu sayfadaki içerik, Adobe Flash Player'ın daha yeni bir sürümünü gerektiriyor.

Adobe Flash player Edinin


GÜNDEM POLİTİKA DÜNYA EKONOMİ SPOR 29 Ağustos 2015
Ahmet LAZ
Ahmet LAZ kimdir?
1956 da Kilis'te doğdum. İlk orta ve lise eğitimimi Kilis'te, Lisans eğitimimi de Hacettepe Ünv. Matematik mezunu olarak Ankara'da tamamladım. Afşin/Elbistan termik santral montajında planlamacı, Türkiye Diyanet Vakfında Bilgi İşlem Müdürü, Kendi işimde ise yönetici olarak Bilgisayar ve Yazarkasa sektöründe çalıştım. Emeklilik hayatımı Kilis'te yaşıyorum. Yerel Kilisinsesi gazetesinde ( www.kilisinsesi.com.tr ) yazıyorum.
Email: [email protected]
  YAZARIN SAYFASI
Hıncal'ın Hıncı -II
Bazı CHP ve MHP li dostlarım, Hıncal Uluc'un Kilis'i eleştiren yazılarına ideolojik açıdan bakıp, sadece AK Parti iktidarına saldırmış olmak için kendisini haklı görmüşler.
Oysa Hıncal'ın Kilis'i kötülemek üzere bahsettiği iki Belediye Başkanımızı katledenler de belli, neden katlettikleri de.
Aslında durup dururken her doğruyu söylemek de akıllılık değildir. Hıncal'ın yaptığı bazı eleştirileri ben de sık sık yapıyorum. Hem burada yaşıyorum, hem eleştiriyorum, hem de dilimin döndüğü kadar çözüm yollarını anlatıyorum.
Dünyanın birçok yerinde bulunmuş ve Ankara'da 32 yıl ikamet etmiş, yeterli imkânlara sahip bir Kilisli olarak, emekliliğimi hak ettiğim gün Kilis'e gelip yerleştim.
Şimdi 110 yıllık taş yapı bir Kilis evinde oturuyor, bağımın budamını yapıyor, zeytinimi topluyorum.
Yazılarımı devamlı okuyanlar bunu iyi bilirler. Aslında eleştirmek, olumlu ve olumsuz yönleri ile gelişmeleri irdelemek demektir.
Zaten Hıncal'ın sadece kötülemeyi amaçlayan bu eleştirilerinin muhatabı da ben değilim. Hem onun hem de benim yaptığım eleştirilerin muhatabı, son altmış yıllık siyasi geçmişinde Kilis'te söz sahibi olmuş kişileridir.
Buna AK Parti dönemi de dâhildir. Ancak onların da, ne bana ne de Hıncal'ın haklı eleştirilerine verecek cevapları yok.
Kilis'in 1960 dan sonraki gelişimine bakılırsa, en büyük tahribatı ve yağmalanmayı Ekrem Çetin zamanında yaşadığı anlaşılır.
Zamanlaması ve planlanması kötü olsa da en büyük hizmeti de Abdi Bulut zamanında aldık. Polateli-Şahinbey OSB nin faaliyete geçeceği önümüzdeki dönemde de inşallah en büyük gelişmeyi sağlayacağız.
Hıncal, ilimizde kılavuzlarıyla birlikte, ABD den gelen birine gösterecek yer aramış. Bulamamış. Elbette bizim ‘it' leri eğlendirecek bir mekânımız da yok, domuz etinden mamul gıdalarımız da.
Kumar makinelerimiz de yok, serbestçe uyuşturucu satılan dükkânlarımız da. TV lerin artık uydudan çalışmaları ile birlikte, tüm dünyada sinema salonlarının çok azalmış olması gerçeğini bilenler, Kilis'te de sinema salonu aramazlar. İslam kültüründe tiyatronun da çok fazla yeri yoktur.
Hıncal şaşırmış da yanlış yere gelmiş. Bizim mekânlarımız, inanç turizmine hitap ediyor. Ayrıca, artık resimlerde gördüğümüz eski kiliseyi yıkıp taşları ile hükümet konağı yapanlar da kendisinin hayran olduğu büyükleri.
Avrupalılar ve ABD liler için de Ravanda kalesi ve Oylum Hüyük gibi tarihi yerlerimiz ve mozaiklerimiz mevcut. Kalacaklar için taş yapı butik otellerimiz de çoğalmaya başladı. Tabi adam gibi geleceklere...
Bir de şunu anlatmadan geçemeyeceğim. Hıncal ve arkadaşları, üniversitemiz yakınındaki bir kafede öğrencilerle konuşmuşlar.
Öğrenciler, yurt binalarıyla okul arasında gidip gelmekten başka bir şey yapamıyorlarmış. Benim takip ettiğim kadarıyla üniversitemizde, birçok dalda spor aktiviteleri var. Tahtalı köyümüzün karşısında, yamaç paraşütü yapan üniversiteli gençleri zaman zaman görüyorum.
Çeşitli vesilelerle sıkça düzenlenen programlarda, üniversitemizin konferans salonu dolup taşıyor. Öğrenci değişim programları çerçevesinde de aktif çalışmalar yapılıyor.
Bu kadar kısa zaman içinde hem fiziksel, hem de kültürel olarak hızla büyüyen bir üniversiteyi yönetenleri kutlamamız gerekir.
Benim eğitim gördüğüm Hacettepe Üniversitesi ile karşılaştırırsam, Kilis 7 Aralık Üniversitesinde öğrenci olmayı tercih ederdim. On bin civarındaki öğrencilerinden bazılarının pasif olması da normaldir.
Ayrıca ben, İngiltere'nin Bristol kentinde aile yanında tek bir odaya kahvaltı dâhil haftalık 60 sterlin öderdim. Orada komşu ülkeden misafirler de yoktu. Bu da aylık 260 sterlin yani bin TL nin üzerinde bir ödeme demektir.
Kilis'te aynı hizmet için bu günkü şartlarda bile aylık vergiler dahil 80 sterlin civarında bir ücret ödeniyormuş. Hıncal'ın yaptığı hesap da doğru değil.
Sonuç olarak ben Las Vegas'ta namaz kılacak bir yer, yemek yiyecek bir lokanta bulamadığım gibi, ABD liler ve Hıncal gibiler de Kilis'te aradıkları birçok şeyi bulamayabilirler.
Onların gururla sundukları değerler bana cazip gelmediği gibi, bizim sunduğumuz değerler de onlara cazip gelmeyebilir. Bunları ideolojik hale getirerek karalama kampanyasına dönüştürmek, kimseye de ilimize de yarar sağlamaz. İşte bizim itirazımız bunadır.

Mutlu ve umutlu kalın sağlıkla...

Ahmet Laz [email protected]



   
2015-05-13
YORUM YAP
Yorumlarınız onaylandıktan sonra yayına verilecektir. Uygun görülmeyen yorumlarınız yayınlanmayacaktır. Yasal zorunluluk olarak yorum yapan ziyaretçilerimizin IP bilgileri kayıt altına alınacaktır. Teşekkürler...

  Bu yazıya ilk yorumu yapmak ister misiniz?



yazarın diğer yazıları