Bu sayfadaki içerik, Adobe Flash Player'ın daha yeni bir sürümünü gerektiriyor.

Adobe Flash player Edinin


GÜNDEM POLİTİKA DÜNYA EKONOMİ SPOR 29 Ağustos 2015
Ahmet LAZ
Ahmet LAZ kimdir?
1956 da Kilis'te doğdum. İlk orta ve lise eğitimimi Kilis'te, Lisans eğitimimi de Hacettepe Ünv. Matematik mezunu olarak Ankara'da tamamladım. Afşin/Elbistan termik santral montajında planlamacı, Türkiye Diyanet Vakfında Bilgi İşlem Müdürü, Kendi işimde ise yönetici olarak Bilgisayar ve Yazarkasa sektöründe çalıştım. Emeklilik hayatımı Kilis'te yaşıyorum. Yerel Kilisinsesi gazetesinde ( www.kilisinsesi.com.tr ) yazıyorum.
Email: [email protected]
  YAZARIN SAYFASI
STK'lar ve MÜSİAD
Bir ülkenin ve o ülkedeki yerleşim merkezlerinin atanmışları da, seçilmişleri ve sivil toplum örgütleri de bölgelerinin gelişmesi için üzerlerine düşen çalışmaları yapmak zorundadırlar.
Bu çalışmalar amacından saparsa, gelişme yerine karmaşa, huzur yerine huzursuzluk olur. İlimizde kanunlar gereği kurulmuş, neredeyse resmi kurumlar halinde çalışan esnaf, sanatkâr ve çiftçileri temsil eden birçok oda, birlik ve dernekler yanında, tamamen ortak bir amacı gerçekleştirmek üzere kurulan ve tüzel kişiliklere sahip gönüllü vakıf ve derneklerimiz var.
Genel olarak düşündüğümüzde bu kurumlarımız için başarılı olmanın sırrı öncelikle şeffaf ve kurumsallaşmış bir yönetimden geçiyor. İlimizdeki yapıyı analiz edersek, Türkiye'yi de görmüş oluruz.
Üzülerek söylememiz gerekiyor ki, kurumlarımızın tamamına yakını şeffaflıktan uzak birer aile şirketi gibi yönetiliyor. Üyelerden toplanan kaynaklar, belli ailelere eğlence, rant ve kazanç olarak dönüyor. Bazı kurumlar binlerce üyeden aidatlar toplayıp, sadece aile şirketi gibi yönetiliyor.
Gezmek, yemek gibi etkinliklere yönetimin aile çevresinden başka kimse katılamıyor. Yeni ürünler, sadece aile çevresi tarafından pazara sürülüyor.
Hâlbuki bu kurumlar, tüm üyelerine yeni ürünlerin tanıtılması ile yükümlüdürler. Gelişmeler üyelere zamanında anlatılmıyor. Bu kısır döngü, on yıllardır devam edip gidiyor.
Oysa sivil tolum örgütlerimiz, üyeleri ile istişare eden, herkesi kazandırmaya gayret eden kurumlar haline gelse, tüm toplum kazanacak.
İlimizde de temsilcilik olarak yeni kurulan Müsiad, yıllar önce TÜSİAD olarak bilinen kuruma alternatif olarak kurulmuş ve Türkiye çapında çok da faydalı hizmetlerde bulunmuştu. Çok ciddi boyutlara ulaşan üye sayısı ile bu görevini hala sürdürmektedir.
Birçok konuda üyelerine önderlik etmiş, uyarıları ile onları ekonomimizin geçtiği darboğazlardan korumuş ve üretim konularında da ülkemizin ihtiyaçlarını belirleyerek desteklerde bulunmuştur.
Son kurulan MÜSİAD Kilis temsilciliğinin de, ilimize birçok faydalar getireceği şimdiden görülmektedir. Üyelerine yeni teşvikler ile ilgili bilgiler veren, her düşünceye saygılı, istişareye önem veren bu yapı devam ettiği sürece, tüm ilimiz kazanacak.
Bilindiği gibi ilimizde, yakın gelecekte büyük iş potansiyeline sahip olacak bir Polateli-Şahinbey OSB kurulmaktadır. Bu bölgede hizmete girecek işletmelerde, yüz binin üzerinde istihdam oluşması tahmin edilmektedir.
Bu kadar çalışanın ihtiyaçlarını giderecek büyük hizmet sektörlerine de ihtiyaç olacağı muhakkaktır. İşte Kilis Müsiad, bu ihtiyacı giderecek potansiyeldeki üyeleri ile şimdiden kolları sıvamaya başlamıştır.
Kilis Müsiad, niyeti dürüst olmayan cemaatlerin kontrolüne girmediği, şeffaflık ve kurumsallık temelleri üzerinde adımlarını istişare ve samimiyetle attığı sürece, bu misyonu başarabilecek güçtedir. Kilis Müsiad'a çıktığı bu yolda başarılar dilerken İlimize bu hareketliliği sağlayan kurucu ve üyelerini de tebrik ederim.
Mutlu ve huzurlu bir gelecekte yaşamak umuduyla kalın sağlıkla...

Ahmet Laz

[email protected]



   
2015-05-25
YORUM YAP
Yorumlarınız onaylandıktan sonra yayına verilecektir. Uygun görülmeyen yorumlarınız yayınlanmayacaktır. Yasal zorunluluk olarak yorum yapan ziyaretçilerimizin IP bilgileri kayıt altına alınacaktır. Teşekkürler...

  Bu yazıya ilk yorumu yapmak ister misiniz?



yazarın diğer yazıları