Bu sayfadaki içerik, Adobe Flash Player'ın daha yeni bir sürümünü gerektiriyor.

Adobe Flash player Edinin


GÜNDEM POLİTİKA DÜNYA EKONOMİ SPOR 18 Ağustos 2016
Necati KAVLAK
Email: [email protected]
  YAZARIN SAYFASI
Gözün Aydın Emekli!
Cumartesi günü siz de Bakan Çağlayan'ın basın toplantısında açıkladığı Bağ-Kur ve SSK emekli maaşına yansıyacak zam oranını izlemiş, Gazetelere , 'Bakan'dan emeklilere büyük müjde' başlığı ile düşen haberi okmuş olmalısınız. Seçmenin, 7 Haziran'da iktidardan düşürdüğü 'düşmüş' hükümetin, 'düşmüş' bakanı lütfetmiş, emeklilere lütufta bulunmuş!

Önce haberi Bakan'ın ağzından basına yansıyış biçim ve üslubuyla basına yansıdığı gibi aynen paylaşalım.

"Aylık TÜFE zammı yüzde 4.76 oranında olacak, aylıklara yansıyacak olan tüfe zammı. Seyyanen zam ile birlikte en düşük SSK emeklisi işçi kardeşimize gerek Ocak 2015'teki yüzde 2.33'lük TÜFE gerek temmuzdaki yüzde 4.76'lık TÜFE ve seyyanen zamla birlikte en düşük SSK emekli içşi aylığında yüzde 9.2, SSK tarım aylığında yüzde 18.2, BAĞ-KUR esnaf aylığında yüzde 19.4, BAĞ-KUR tarım aylığında ise yüzde 23.7 oranında maaşlarında bir artış olacağını belirtmiş oluyorum."  Demiş!

Ayrıca BAĞ-KUR ve SSK emeklilerinin maaşları bayramdan önce ödenecek müjdesini de vermiş.

Ay sonunu, dişinin kanını emerek iple çeken emekliler, Bakanın basın toplantısını dinledikten sonra, zil takıp oynamaya başlamamışsa ayıp etmişler.

Hem zamlı maaş alacaklar, hem de maaşları bayram gelmeden ödenecek; az lütuf mu?

Hadi gene eyisiniz eyi, gözünüz aydın emekliler, yeni alacağınız zamlı maaşlar, ye ye bitmez, harca harca tükenmez.

Unutmadan sormalıyım, bu memlekette yalnız SSK ve BAĞ-KUR emeklileri mi yaşıyor?

 657 sayılı yasaya tabi Devlet Memuru emeklisi ve 926 sayılı TSK kanuna tabi asker emeklisi yok mu?

Onlar bir eli yağda, öbür eli balda mı? Yoksa memur ve TSK mensubu emeklisi emekli sayılmaz mı?

Bakanın açıklamalarını 'müjde' diye veren muhabirler neden bakana SSK'lı ve BAĞ-KUR'lu emekliden başka emekli yok mu diye hatırlatma yapmadı?

 Havuz medyası da aynı haberi ' Çifte Zam Geliyor! 10 milyon emekliye Müjde'  başlığı ile duyurdu.

Bu haberi yayınlayan gazetelerin patronları emekliye zam diye allayarak-pullayarak ballandıra ballandıra yazdıkları artışı, yemek yedikleri lüx lokantada garsona bahşiş diye bile veremez.  

Kırkpınar pehlivanlarının kısbetlerine sürdükleri zeytinyağı kadar halis yağ olan manşeti, ilk sayfadan verirken nedense yüzleri hiç kızarmıyor.

Hep birlikte ramazan ayını idrak ettiğimiz maneviyatın tavan yaptığı mübarek günde, emekliye lütufmuş gibi ballandıra ballandıra anlatarak verilen  sadaka bile olmayacak maaş artışını abartmanın bir tek adı var.

Durdurun dünyayı yağcılarda inecek var!

 



   
2015-07-14
YORUM YAP
Yorumlarınız onaylandıktan sonra yayına verilecektir. Uygun görülmeyen yorumlarınız yayınlanmayacaktır. Yasal zorunluluk olarak yorum yapan ziyaretçilerimizin IP bilgileri kayıt altına alınacaktır. Teşekkürler...

  Bu yazıya ilk yorumu yapmak ister misiniz?



yazarın diğer yazıları
- Cumhuriyet’in Çivisini Çıkarttılar