Bu sayfadaki içerik, Adobe Flash Player'ın daha yeni bir sürümünü gerektiriyor.

Adobe Flash player Edinin


GÜNDEM POLİTİKA DÜNYA EKONOMİ SPOR 29 Ağustos 2015
Fevzi GÜNENÇ
Fevzi GÜNENÇ kimdir?
1940 yılının şıra zamanında, 1 Eylül Dünya Barış Gününde Gaziantep’te doğmuşum. Öğretmenlik, metin yazarlığı, tiyatro oyunculuğu, gazetecilik, öykücülük yaptım. Sayısı 50’yi aşan sahne için çocuk oyunu, bir o kadar radyo oyunu, çocuk romanları, yüzlerce çocuk öyküsü, çocuk şiirleri yazdım. İlgi alanım çocuk edebiyatı. Ama toplumsal olaylara da duyarsız kalamadığım için sıklıkla köşe yazıları yazıyorum. Erişkinler için yazdığım edebi yapıtlarım da var. Bu bağlamda 1991 yılında Orhan Kemal Öykü Ödülü birinciliğini kazandım. Ödüller aldım bir yığın... Ulusal bir gazeteden Emekli oldum. İki çocuğum var. Ayıp olur öbürlerini saymazsam: kendileri için yazdıklarım da çocuklarım değil mi? Dünyanın dört bir bucağındaki sarı, kara, beyaz, kızıl derili olan kimileri kurşunlardan, bombalardan, kimileri açlıktan, susuzluktan, ilaçsızlıktan ölen düşlerinde bile gülemeyen, daha yaşamanın ne olduğunu anlamadan, ölen çocuklar öldüklerini bile bilemeyen çocuklar benim çocuklarım değil mi?
Email: [email protected]
  YAZARIN SAYFASI
Böyle de ölünmez ki -3
Ben de bir çok ölüm tehlikesi atattım. 1960'lı yıllarda görev yerime gitmeye hazırlanırken Sarayburnu'nda denizin keyfini çıkartmayı aklıma koydum. O zamanlar da soyunup sahilde bıraktığınız giysilerinizi alıp kaçacak kadar alçalmamıştı hırsızlarımız. Bir çok delikalıya uydum. Soyunup kendimi yaşamımda ilk kez denizin sularına bıraktım. Nerdeymişsin, anszın lodos çıkıverdi. Herkes pırnı pırnı düşer gibi soluğu karada aldı. Ben işin önemini yeterince kavrayamamış olmalıydım ki, usul davranıyordum. Baktım dalgalar kendiriyle ala edilemeyeceği ihtarında bulunuyor. Kedimi karaya atmak istedi ama  kayra yakın kayalar bu isteğimi olumlu karşılamadılar. Pisi pisine ölüp gitmek üzereydim. Ansızın amatör bir balıkçı, oltasını bana doğu uzattı. O olaya tutunarak karaya çıkabildim. Hayatımı kurtaran adamı nasıl öpüyordum...

***
Bir Türk mu yoksa Fransız mı daha akıllıdır diye sorarsanız işte yanıtım derim. Bizim Hazerfen Ahmet Çelebi, 1640 yılında kendi yaptığı kanatlarla Galata kulesinden atlayıp Üsküdar'a kadar uçmayı başarmıştır. Ya Franız?..

8. İcadını denerken ... ·   1911 de 
Fransız terzi Franz Reichelt kendi buluşunu test etmeye karar verdi.Kendi yaptığı elbise şeklinde ki paraşütle Eyfel kulesinden atladı. Ama paraşüt açılmadı.

9. Rus Rasputin'in Ölümü değil de ölmemesi garip ·   Rus mistik Grigori Rasputin (1869-1916) da ilk olarak on kişi tarafından zehirlendi, fakat ölmedi. Daha sonra tabancayla vuruldu,ölmedi arkasından üç defa daha vuruldu gene ölmedi, inanılmaz dövüldü ve boğulmak istendi ama hiçbirisinde ölmedi. Rasputin en sonunda bir kasabada huzur içinde yaşadı ve eceliyle öldü.

10. Beyzboldan ölüm ·   Hindistanlı beyzbol oyuncusu Ray Chapman bir beyzbol maçında atış sırasında öldü. 1920'de oynanan bir maçta kafasına beyzbol topu gelmesi yüzünden öldü.

11. Eşarp ölümü ·   "Modern dansın annesi" sayılan Isadora Duncan eşarp takmayı çok severdi.

·  New York Times gazetesinde yazılan bir yazıda anlatıldığı şekliyle 1927 de çok hızlı bir otomobille giderken güçlü bir ipekten yapılan eşarbı rüzgar yüzünden direksiyona dolaştı. Korkunç bir güçle boğazını sıkan eşarbını viyolonselcisi ve kuaförü çıkartmaya çalışsalar da başarılı olamadılar. Araba durduktan sonra hemen ilk yardım yapılmasına rağmen bayan Duncan'ı kurtaramadılar.



   
2015-08-04
YORUM YAP
Yorumlarınız onaylandıktan sonra yayına verilecektir. Uygun görülmeyen yorumlarınız yayınlanmayacaktır. Yasal zorunluluk olarak yorum yapan ziyaretçilerimizin IP bilgileri kayıt altına alınacaktır. Teşekkürler...

  Bu yazıya ilk yorumu yapmak ister misiniz?



yazarın diğer yazıları