Bu sayfadaki içerik, Adobe Flash Player'ın daha yeni bir sürümünü gerektiriyor.

Adobe Flash player Edinin


GÜNDEM POLİTİKA DÜNYA EKONOMİ SPOR 04 Kasım 2015
Kazım ÖZTÜRK
Kazım ÖZTÜRK kimdir?
ÖZGEÇMİŞ 1949 yılında Konya’da doğdu. İlkokul ve İmam hatip lisesini Konya’da bitirdi. İzmir Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun oldu. Yurdun çeşitli yerlerinde ve Yurt dışında; eğitimcilik ve yöneticilik yaptı. Çeşitli Dernek ve Vakıflarda; Kurucu Başkanlık, Başkan Yardımcılığı, Basın Danışmanlığı, Dergilerde: Genel yayın Yönetmenliği görevleri ifa etti. ÜYESİ OLDUĞU KURULUŞLAR: 1. İlesam 2. Türkiye Yazarlar Birliği YAYINLANMIŞ MAKALELERİ: 1. Yeni İpek yolu dergisi (Konya Ticaret Odası yayını) 2. KONYA KİTABI VI (Yeni ipek yolu Özel Sayı) 3. KONYA KİTABI vıı ( “ “ “ “ “ ) 4. RİBAT DERGİSİ 5. KONYA ANSİKLOPEDİSİ 2. Cilt, “çocuk oyunları” maddesi. 6. www.hicrandergisi.com 7. www.dogruses.com 8. www.kazimozturk.com YAYINLANMIŞ ŞİİRLERİ 1. www.antoloji.com/kazim_ozturk RADYO VE TELEVİZYON PROGRAMLARI 1. Kanal 42 2. Kon TV 3. İsra FM 4. Radyo EN 5. Sun TV 6. Konya TV KÖŞE YAZARLIĞI YAPTIĞI GAZETELER: 1. Konya postası 2. Türkiye’de yarın 3. Yeni meram 4. Merhaba 5. Hâkimiyet 6. Yeni Konya (Halen Yazarlığı Devam ediyor) YAYINLANMIŞ ESERLERİ: 1. Çocuklarımıza Pratik Dini Bilgiler 2. Konya’da Dini Hayat 3. Mevlana’nın Tefekkür Dünyası 4. İsrail İhaneti ve Gazze 5. Şems-i Tebrizi’nin Evrensel Mesajları 6. Hz. Mevlana’nın Evrensel Mesajları 7. İbni Arabi’nin Evrensel Mesajları 8. Hz.Mevlana’da İlahi Aşk 9. Hz. Mevlana’nın Yedi Sırrı 10. Sadreddin Konevi’nin Evrensel Mesajları 11. Larende’de açan Gül SULTAN VELED’İN EVRENSEL MESAJLARI ALDIĞI ÖDÜLLER 1. Takdir Belgesi (Konya Valiliği) 2. Takdir Belgesi ( Meram Kaymakamlığı) 3. Teşekkür Belgesi (Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü) 4. Teşekkür belgesi (Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı) 5. Teşekkür belgesi ( Mevlana İlköğretim okulu Müdürlüğü) 6. Teşekkür belgesi ( Meram Belediye Başkanlığı) 7. Teşekkür belgesi (Karatay Belediye Başkanlığı) 8. Teşekkür Belgesi (Selçuklu Belediye Başkanlığı) www.kazimozturk.com www.antoloji.com/kazim_ozturk e-mail: 1. [email protected] 2. [email protected] GSM: 05358931158 KAZIM ÖZTÜRK EĞİTİMCİ/YAZAR
Email: [email protected]
  YAZARIN SAYFASI
Çalışmanın ve Başarının Kuralları
Hayatta başarılı olmak için; çalışmak gerekir. Çalışmadan kesinlikle başarıya ulaşılamaz. Çalışmak ve başarılı olmak için bazı kurallar vardır. Bunlara uymak; olmazsa olmaz şarttır.

Herkesi ilgilendiren, hepimize lazım olan kurallar;

1.   Çalışmak için uygun gün ve saat beklenilmez. Her gün ve saat çalışmak için en uygun zamandır.

2.   Çalışmak için uygun yer ve köşe aranmaz. Her yer ve her köşe çalışmanın en müsait yeridir.

3.   Yapılacak işi, dersi, görevi ertesi güne bırakmamak lazım. 'Bu günün işini yarına bırakma' sözü meşhurdur.

4.   Bir günde tek bir işi yapmak gerekli. Yalnız bir ders, yalnız bir kitap, yalnız bir konu üzerinde çalışılmalı. Çünkü; bir çok işi bir anda yapmak, dikkati dağıtır ve kuvveti zayıflatır. Aynı anda birden fazla iş yaparım diyen, hiçbirini tam ve temiz yapamaz. İmam Gazali'ye; 'İhyay-ı Ulumüd-din' isimli dev eserini nasıl meydana getirdiğini' sormuşlar. Gazali; 'her gün bir bölüm, bir konu, bir mesele üzerinde çalıştım' demiştir.

5.   Başlanılan; bir iş, bir ders, bir vazifeyi yapıp bitirmeden başka bir işe, başka bir kitaba ve vazifeye başlamamalıdır. Yarıda kalan iş, başlanmamaış demektir.

6.   Bir günün işi bitince, ertesi gün yapılacak olan işe karar verilmeli. En azından, bu yapılacak işi düşünmel, beyninde ona odaklanmaldır.

7.   Çalışmak için gerekli malzemeyi yanınımızda bulundurmalıdır. Zira bir kalem, bir kağıt aramak için sık sık oturup kalkmamalı ve konsantre bozulmamalıdır.

8.   Çalışırken bütün dikkatimizi toplamalı, beynimizi, kafamızı işimize ve dersimize vermelidir.

9.   Yapılacak bir iş, bir görev, bir ders, okunacak bir kitap hakkında en kısa zamanda, en kolay ve en temiz şekilde nasıl yapmak, nasıl öğrenip etüd etmek gerektiği düşünülmelidir.

10.  Çalışmak için; yılgınlık gösterilmemeli, tembellik yapılmamalıdır. Zira yılgınlık, maskeli bir tembelliktir. Çalışma sevgisini kazanmak için; güçlükleri yenmek şarttır. Güçlükleri yenince; manevi bir zevk meydana gelir, insane mutlu olur.

11.  Eğer güçlükle karşılaşılırsa; onları parçalara bölmek gereklidir. Her parça birer birer ve sırayla yenilmelidir. Örnek olarak; bir dersi, bir kitabı en basit elemanlara, kısım, bölüm ve konulara ayırmalıdır. Sırayla her bölüm ve konuyu iyice anlayıp öğrenmeden, diğerine geçilmemelidir.

12.  Çalışma devamlı olmalı. Her gün aynı saatlerde mutlaka çalışılmalıdır. Çalışmalar uzun aralıklarla kesilip terk edilmemelidir. Hasta ve yorgun değilsek, tatillerde bile yavaş ve az da olsa çalışmak gerekir. Böyle olursa çalışma alışkanlığı körelmez.

13.  Bir iş yaparken yorulursak dinlenmek için iş değiştirilmeli ve çalışma hızı yavaşlatılmalıdır. Ancak dinlenmek için asla boş oturulmamalıdır. Boş oturanın içi, işlemeyen demir gibi pas tutar.

14.  'Bu gün şu kadar saat çalıştım, yetişir' dememelidir.

15.   Aynı saatlerde devamlı ve tertipli olarak günde iki veya üç saat bile yeterlidir. İbni Sina, dünyaca meşhur, 'Kitabü'ş-Şifa'sını hergün, sabah namazından sonra Bağdat'taki bir caminin büyük kandili altında oturarak, kuşluk vaktine kadar, yani yaklaşık iki saat çalışmakla meydana getirmiştir. İngiliz Filozofu Spencer, eserlerini, günde iki saat çalışarak yazmıştır. Emil Zola, hergün üç saat çalışarak bu eserlerini hazırlamış ve başarılı olmuştur.

Çalışmada; sebat şarttır. Damlaya damlaya göl olur. Aynı noktaya düşen damlacıklar, zamanla mermeri bile deler.

[email protected]




   
2015-10-29
YORUM YAP
Yorumlarınız onaylandıktan sonra yayına verilecektir. Uygun görülmeyen yorumlarınız yayınlanmayacaktır. Yasal zorunluluk olarak yorum yapan ziyaretçilerimizin IP bilgileri kayıt altına alınacaktır. Teşekkürler...

  Bu yazıya ilk yorumu yapmak ister misiniz?



yazarın diğer yazıları
- Yabancı Basından Türkiye Seçim Analizi