Bu sayfadaki içerik, Adobe Flash Player'ın daha yeni bir sürümünü gerektiriyor.

Adobe Flash player Edinin


GÜNDEM POLİTİKA DÜNYA EKONOMİ SPOR 01 Mayıs 2016
Mustafa KOCA
Mustafa KOCA kimdir?
1955 Yılında Mersin, Musalı Köyü'nde doğdum. ODTÜ Kimya Mühendisliği Fakültesinden mezunum. Tarımda ve Gıdada kullanılan Kansere neden olan Kimyasallara şiddetle karşıyım... Çocuklarda Zihinsel Gelişimin yapılandırılmasını anlatan KELEBEK TERBİYECİSİ ve tarım uygulamaları ile kanser arasındaki ilişkiyi anlatan TOPRAĞIN ÖLÜM ÇIĞLIĞI isimli yayınlanmış iki tane kitabım var... Yerel Gazetelerde KANSERLE ilgili çok sayıda makalem yayınlandı...
Email: [email protected]
  YAZARIN SAYFASI
Simbiyotik Başarıyı Arttırır
                                   VELİLER!
SİMBİYOTİK ÖĞRENCİNİZİN BAŞARISINI ARTTIRIR


İnsan zekâsı, insan beynindeki sinir hücrelerinin eşleşebilme yeteneğiyle doğrudan ilişkilidir. Bir yerde hareket varsa, o hareketi gerçekleştirecek enerjiye de ihtiyaç vardır. Bu enerji yalnızca beslenme yoluyla alınabilir.

Beyin mevsimlik meyve şekeri, pekmez, kuru üzüm ve keçiboynuzu şekeri ile beslenir. Meyve şekerinin yakılması için bol miktarda da Oksijen gerekir. Alınan besini enerjiye dönüştürmek için yeşil bitkilerin yapısında bulunan demire ihtiyaç duyulur. Özetle çocuklarımızın başarılı olması için mevsimlik meyveler, kuru üzüm, keçiboynuzu, hurma ve pekmezle birlikte bunları yakabilmek için gerekli oksijeni taşıyacak bol miktarda yeşil bitki tüketmeleri gerekir. 

Bir besin vücuda alındığında doğrudan metabolizma faaliyetine katılmaz. Metabolizma faaliyetlerine katılabilmesi için fiziksel parçalanmadan başlayarak kimyasal değişimlere de uğrar. Bu değişimler sindirim sisteminde bulunan faydalı bakteriler tarafından gerçekleştirilir.

Ders çalışan bir öğrencinin bağırsak florası yeterince zengin değilse, yeterli bakteri çeşitliliği yoksa metabolizması verimsiz çalışır.

Metabolizması verimli çalışmayan insanlarda beyinin ihtiyacı olan enerji sağlanamadığından dikkat dağınıklığı, hatırlama sıkıntısı, düşünme ve ilişkilendirme gibi sorunlar yaşanır. Böyle bir durum da öğrencinin başarısını olumsuz etkiler.

Bir öğrencinin başarılı bir çizgi yakalayabilmesi için;

Bağırsak florasını zenginleştirmeli

Besinlerini çeşitlendirmeli

Bol miktarda mevsimlik meyvelerle, pekmez, kuru üzüm, keçiboynuzu ile yeşillik tüketmeli

İçerisinde gıda koruyucusu kimyasallar bulunan, raf ömrü uzatılmış yiyecek ve içeceklerden uzak durmalıdır. (Raf ömrünü uzatmak için kullanılan kimyasallar bağırsak florasını yok eder.)

İnsan vücudunda 3.200 civarı enzim olması gerekirken bu sayının ortalama 600 civarında olduğu düşünüldüğünde metabolizma faaliyetlerimizin %18 verimlilikte gerçekleşmesi çok da şaşırtıcı bir durum değildir. 

Zaman zaman kırsal alanlarda yaşayan öğrencilerin kıt imkânlarla ülke çapında başarılara imza atıyor olmaları sizleri şaşırtmasın. Kırsal alanlar, o alanlarda yaşayan insanlar için bağırsak floralarını zenginleştirmek, metabolizmalarını daha verimli hale getirmek açısından ciddi bir avantajdır. 

Çocuklarınızın daha başarılı olmaları için onların ihtiyacı olan besinlere ilave olarak bağırsak floralarının da zenginleşmesi yönünde destek sağlamanız gerekir. Aynı anda hem kentte, hem de kırsal alanlarda yaşayamayacağınıza göre kırsal yaşamın avantajlarını çocuklarınızla buluşturma gerekliliği ortadadır. Bunu da ancak SİMBİYOTİK ile sağlayabilirsiniz.

Başarı, başarıyı ortaya çıkaracak tüm faktörlerin bir araya gelmesiyle ortaya çıkar...



   
2016-02-17
YORUM YAP
Yorumlarınız onaylandıktan sonra yayına verilecektir. Uygun görülmeyen yorumlarınız yayınlanmayacaktır. Yasal zorunluluk olarak yorum yapan ziyaretçilerimizin IP bilgileri kayıt altına alınacaktır. Teşekkürler...

  Bu yazıya ilk yorumu yapmak ister misiniz?



yazarın diğer yazıları
- Sağlığınız için bir kez okuyun...