Bu sayfadaki içerik, Adobe Flash Player'ın daha yeni bir sürümünü gerektiriyor.

Adobe Flash player Edinin


GÜNDEM POLİTİKA DÜNYA EKONOMİ SPOR 19 Ağustos 2016
Mehmet GÜNDÜZ
Mehmet GÜNDÜZ kimdir?
1983 yılında Gaziantep'te doğdum. İlköğretim ve lise eğitimimi doğduğum ilde tamamladım.. 2008 yılında, Karadeniz Teknik Üniversitesi- Eğitim Fakültesi- İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümünden mezun oldum. Orta seviye denilecek kadar İngilizce'ye vakıfım. Gaziantep'te devlet okulunda görev yapıyorum. Araştırmacı bir kişiliğim var. Evliyim ve 2 çocuk babasıyım.
Email: [email protected]
  YAZARIN SAYFASI
Günümüz Eğitim Metodolojisine Eleştiriler
İlim, sözlükte Kâinatta meydana gelen olayların sebep, oluş, sonuç ve açısından ak­lın ölçüleri çerçevesinde, tahsil ve tecrübe / deneme ile edinilen doğru malûmata deniliyor. Buradan da anlaşılacağı üzere maddeci bir bakış açısından ziyade kainatta meydana gelen her hareketin sebepleri tefekkür edilmelidir. Yani ilim bizi bir müsebbibe  götürüyorsa asıl ilim odur. Rabbimizin esmasında  El- İlim sıfatının olması da  ilmin ehemmiyetini ortaya koymaktadır.  
Materyalist zihinlerin eline düştüğünden beri ilim ve alim vasıfları neredeyse yaratıcıdan uzak bir şekilde etüt edilmesi gereken kavramlar haline geldi. Allah lafzı ile neredeyse hiç bir kanıt sunulamaz hale geldi. İspatların putlaştırıldığı mekanlarda, aklı gözüne inmiş nice bilim adamları türedi.Bunlara gözün görmediği ve var olduğuna bütün insanlığın şahitlik edebileceği nice örnekler sunulmasına rağmen gören gözün aslında kör de olabileceğini Kuran hakikati bir kez daha mucize olarak ilgimize sunuyor.


  Geçmişte bir çok teknolojik aletin olmadığı dönemlerde Astronomi, Matematik, Fizik ve diğer alanında bir çok buluşların yapıldığını hayretle öğrenmekteyiz. Peki insanlığı bu meraka ve heyecana sevk eden etkenler nelerdi? Günümüzde bu tür çabalamaların olmayışı sanırım ilim adamının olmayışı ve buna bağlı olarak ilme karşı bir heyecanın duyulmamasıdır.

  Geçmişe baktığımızda yaşayış ve kavrayışı ile örnek olabilmiş bir çok önemli şahsiyeti görebiliyoruz. Bu insanların bir çoğu ilim yolunda ne çileler çektiklerini hayatlarının sonlarına doğru yazdıkları kitaplardan anlıyoruz. Mesela hocasından ders dinlerken kalemi biten bir zatın o dönemin parası ile "Bana bir kalem verene şu kadar para ile satın alacağım" dediği ve dersten sonra kendisine çıkışan arkadaşlarına o dersin her şeyden önemli olduğunu söylemesi. Veya ilim yolculuğuna çıkmaları. Azık olarak yanlarında çoğu kez kalem ve kağıt aldıkları olmuştur. Alanında uzman olan alimlere diyarlardan diyarlara bir çok talebenin geldiğini tarih kitapları bize naklediyor.

  Bu insanları dağları , tepeleri aşmaya sevk eden ve bu seyahatlerinde sadece Allah'tan korkmaları dışında hiç bir şeyden korkmamaları ancak ilme duyulan iştiyak ve heyecan idi. Dikkat ederseniz ilme seyahatler yapılırdı. ilmi ayaklarına getirmezlerdi. İlim sevdalılarının ortak sloganı "ilim getirilmez, ilme gidilir." idi.

  Günümüzde ders ücreti almadan derse girmeyen hocalardan tutun da kendisine parayla hoca tutup ayağına kadar getirten talebeye kadar her yönü ile ilmin vizyonunu kaybettik. ilim sırf Allah rızasını gözeterek ve sadece O'na karşı hesap verme şuuru ile hareket edilmesi gereken bir olgu iken, 21. yüzyıl insanları olarak tamamıyla çıkarlara bağlı bir ilim tahsili ile yoğruluyoruz. Bu nedenle de  ne okuyandan bir hayır çıkıyor ne de okutandan bir hayır çıkıyor. Çevremizde ahlakını, ilme iştiyakını, ve de  eğitici yönlerini çocuklarımıza gösterebilecek insanlar yok denilecek kadar azdır.

  Hakkı ile ilim tahsil etmiş ve de okuduğu ilmi yaşayarak talebelerine veren müderrislerin sayısını çoğaltmak için bir an önce tedbir alınıp. ilme ve alime gereken saygı bir an önce tesis edilmelidir. Önder olabilecek otoriteler yetiştirmez hale gelmemizin yegane sebeplerinden bazıları bunlarıdır.

 



   
2016-03-08
YORUM YAP
Yorumlarınız onaylandıktan sonra yayına verilecektir. Uygun görülmeyen yorumlarınız yayınlanmayacaktır. Yasal zorunluluk olarak yorum yapan ziyaretçilerimizin IP bilgileri kayıt altına alınacaktır. Teşekkürler...

  Bu yazıya ilk yorumu yapmak ister misiniz?



yazarın diğer yazıları
- Modernizm...
- Aile, Temel Siyaset Akademisi
- Aydınların Afyonu Olan Din
- Batıcı Planlar Işığında Suud İnfazları
- Reel Politik Anaforu ve İsrail Dostluğu(!)
- Ümmet veya Eyyuhennas Nidası Üzerine...
- Kur'an'a Konu Olan Silah Propaganda
- Rusya Ne Yapmaya Çalışıyor?
- İslam, Terörün Panzehiri
- Gün gelir Paris'te de katliam olur
- G-20 Ülkeleri de Mültecileri Görecek mi?
- Vekalet Savaşı Olarak Gayri Nizami Harp
- Ortadoğu'daki Oyun: Rus Ruleti
- Medreseli veya mekteplide ahlakın mahiyeti
- Sahi NATO Niçin Kurulmuştu?
- Tek Çare: Öze Dönüş