Bu sayfadaki içerik, Adobe Flash Player'ın daha yeni bir sürümünü gerektiriyor.

Adobe Flash player Edinin


GÜNDEM POLİTİKA DÜNYA EKONOMİ SPOR 05 Temmuz 2016
Ahmet LAZ
Ahmet LAZ kimdir?
1956 da Kilis'te doğdum. İlk orta ve lise eğitimimi Kilis'te, Lisans eğitimimi de Hacettepe Ünv. Matematik mezunu olarak Ankara'da tamamladım. Afşin/Elbistan termik santral montajında planlamacı, Türkiye Diyanet Vakfında Bilgi İşlem Müdürü, Kendi işimde ise yönetici olarak Bilgisayar ve Yazarkasa sektöründe çalıştım. Emeklilik hayatımı Kilis'te yaşıyorum. Yerel Kilisinsesi gazetesinde ( www.kilisinsesi.com.tr ) yazıyorum.
Email: [email protected]
  YAZARIN SAYFASI
Altıncı Bölge
2016 yılı başından beri bölgemizde ve ülkemizde oldukça yoğun gündemler oluştu. Ortadoğu'daki karmaşa devam ederken çok şükür ilimizde bombalardan dolayı oluşan karmaşa son buldu.
Şimdi sıra yaraların sarılmasına geldi. Uzun zamandan beri zaten ihmal edilmiş olan Kilis'in roket yağmurundan etkilenen halkı, işçisi, esnafı, memuru ve sanayicisi artık rahat bir nefes almak istiyor.
Konu Kilis'i yakın zamanda ziyaret edeceğini açıklayan Cumhurbaşkanımızın gündemine kadar girdi. Merkezi Ankara'da bulunan birçok kurum, ‘acaba biz ne yapabiliriz?' sorusuna cevap arıyorlar.
Ayrıca yapılacak yatırımlarda yöremizin firmalarına pozitif ayrımcılık yapılması da çok önemlidir. Halen kalkınmada birinci derecede öncelikli iller listenin beşinci bölgesinde bulunan Kilis'in 6. Bölgeye alınması, hepimizin dileği.
u anda ilimiz, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Osmaniye ile aynı kategoride bulunuyor.
Peki içinde Şanlıurfa'nın da bulunduğu 6. Bölgeye girmek ilimize neler kazandıracak? 5. Bölgelerde: 1- Yatırıma katkı oranı OSB dışı %30 OSB içi %35, 2- Vergi indirim oranı OSB dışı %70, OSB içi %90, 3- KDV ve Gümrük Vergisi muafiyetleri, 4- TL kredilerinde 5 puan faiz desteği, 5- Sigorta pirimi işveren desteği OSB dışı 6, OSB içi 7 yıl. 6. Bölgelerde: 1- Yatırıma katkı oranı OSB dışı %35 OSB içi %40, 2- Vergi indirim oranı OSB içi ve dışında %90, 3- KDV ve Gümrük Vergisi muafiyetleri, 4- TL kredilerinde 7 puan faiz desteği, 5- Sigorta pirimi işveren desteği OSB dışı 7, OSB içi 9 yıl. 6. Bölge destekleri, ilimizde yatırımların ve buna bağlı olarak da istihdamın artmasına vesile olacak.
Bunun yanında 1 yıl boyunca aylık abone başına asgari 5 ton su ve 100KW enerji desteklerinin de olması gerekiyor ki Kilis'ten göç önlensin.
Aksi durumda, zaten çok az geliri olanlar, nasıl olsa daha iyi şartlarda geçinebilirim gibi düşüncelerle büyük şehirlere göç etmeyi düşünüyorlar.
Belediyemizin yapacağı yatırımları bu günlerde arttırması gerekiyor. Kasada duran paranın ve raflarda duran projelerin kimseye faydası yok.
Yeni belediye sarayı, yeni kurulacak sebze ve meyve halinin tesisi, restore edilecek eski yapı tarihi evlerin ve bölgelerin düzenlenmesi, öncelikle yapılacak işler arasında bekliyor.
Sosyal devlet, akraba ve aile bireylerini yaşlı genç ve torunlar olarak bir arada tutmayı hedefler.
AK Parti iktidarlarının temel hedeflerinden en önemlisi de, kişilerin kendi bölgelerinde geçinebilmelerini ve hatta eğitimlerini tamamlamalarını temin ederek göçü asgariye indirmektir.
Yaşlılara bakım ücreti ödenmesindeki ve her ile bir üniversite kurulmasındaki asıl nedenlerden biri de bunlardır. Daha mutlu bir gelecekte yaşamak umuduyla kalın sağlıkla...

Ahmet Laz

[email protected]



   
2016-05-27
YORUM YAP
Yorumlarınız onaylandıktan sonra yayına verilecektir. Uygun görülmeyen yorumlarınız yayınlanmayacaktır. Yasal zorunluluk olarak yorum yapan ziyaretçilerimizin IP bilgileri kayıt altına alınacaktır. Teşekkürler...

  Bu yazıya ilk yorumu yapmak ister misiniz?



yazarın diğer yazıları