Bu sayfadaki içerik, Adobe Flash Player'ın daha yeni bir sürümünü gerektiriyor.

Adobe Flash player Edinin


GÜNDEM POLİTİKA DÜNYA EKONOMİ SPOR 16 Temmuz 2016
Gürbüz BATTAL
Gürbüz BATTAL kimdir?
1951 Sarıkamış Yeniköy doğumlu. 1969 yılında Kars Kâzım Karabekir İlköğretmen Okulu’ndan mezun oldu. Manisa’da 37 yıl sınıf öğretmenliği yaptı. 2006 yılında emekli oldu. 6 yıldır Manisa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde sınıf öğretmenliği yapıyor. Evli, üç çocuk babası, dört torun dedesi.
Email: [email protected]
  YAZARIN SAYFASI
Okul Geceleri
Sosyal faaliyetlerin, çocukların sosyal gelişimlerinin tamamlanmasında ve derslerdeki başarılarının artmasında önemli bir yeri olduğuna inanarak tüm öğretmenlik yaşamım boyunca her yıl okul veya sınıf gecesi düzenlemeye çalıştım.

Bu çalışmalarla öğrenciler daha bir sosyalleşiyor, enerjisini daha kontrollü deşarj ediyor, okulunu, öğretmenini ve arkadaşlarını daha çok seviyor ve daha uyumlu bireyler olabiliyorlar.

Derslerindeki başarılarında gözle görülür bir gelişme hissediliyor.

Agresif davranış gösteren öğrencilerdeki bu davranışlarda bir gerileme oluyor.

Şehir yaşamında dört duvar arasına sıkışmak zorunda kalan çocuklara bu şekilde sosyal gelişimlerini tamamlamalarına yardımcı olunuyor.

Bu nedenle tüm okullarda bu tür etkinliklerin yapılması gerekir düşüncesindeyim.

Öğretmenliğimin son yıllarında okul ve sınıf geceleri yasaklandı.

Bu tür etkinliklerin neden sınıfın dört duvarı arasına hapsedildiğini halen anlamış değilim.

Aslında okul ve sınıf gecesi hazırlamak öğretmen için de zor bir iştir. Öğretmen aylarca çalışır, öğrencileri motive edip ders dışı zamanlarında geceye yöneltmek için çabalar.

Geceyi hazırlamak için yaptığı uzun ve yorucu çalışmanın ardından hazırlığını sunma aşamasına gelince önüne çıkarılan engeller öğretmenin moralini bozar.

Ne yazık ki bu engellerle öğretmeni küstürdüğümüzün farkında bile değiliz.

Hatta bu tür öğretmenleri desteklemek gerektiği aklımıza bile gelmez.

Hele bir de bazı okul müdürleri, gecenin yapılmaması için bin dereden su getiriyorsa eğitimde neden başarılı olamıyoruz diye kendi kendimize söyleniriz.

Okul idarecilerinden ve müdürlerinden beklenen,  öğretmenin özverili çalışmasını baltalamak değil, öğretmenin gecesine katılarak onu onore etmek olmalıdır

Okul, sınıf ve mezuniyet gecelerinde öğretmen, ailesinin bir ferdi olarak gördüğü öğecilerinden ayrılmanın duygusal anlarını yaşar.

Geçen cumartesi akşamı, Ali Rıza Çevik İlkokulu 4/O sınıfı öğrencisi Berke Cengizhan Geyikçi yavrumuzun daveti üzerine Eğitim Araçları Salonu'na gittim.

Sınıf öğretmeni Ali Rıza Biçer, güzel bir program hazırlamıştı. Programı hazırlarken velilerden ve özellikle de İshak Onur'dan önemli ölçüde destek almıştı.

Bu tür etkinliklerde veliler her zaman öğretmenin yanında olur.

Gecede sunulan 'Pırtlatan Bal' oyunu izleyiciyi kırdı geçirdi.

Büyük abi ve ablalarına taş çıkartarak olayı yaşarcasına bize sunan yavrularımızı tebrik ediyorum.

Bu arada velilerle görüşme imkânı da buldum. Tüm velilerin sınıf öğretmenleri Ali Rıza Biçer ile ilgili sözleri beni çok mutlu etti.

Sınıf annesi Fatoş Gedik, ' Çocuklarımız ilk iki yılda 4 öğretmen değiştirdi. Her öğretmen değişik yöntemlerle çocuklarımızın karşısına çıktı ve çocuklarımızı okuldan soğuttu.

3. sınıfa geçince Ali Rıza Biçer hocamız, çocuklarımıza öğretmen olarak atandı. Kısa zamanda kendisini çocuklarımıza sevdirerek onları derleyip toparladı. Diğer sınıflarla olan mesafeyi kısa zamanda kapattı. Öğretmenimize çok teşekkür ediyorum' dedi.

Velilerin övgüsünü almak her öğretmene nasip olmaz.

Ben de kısa sürede sınıfını derleyip toparlayan ve velilerin gönlünde yer edinen Ali Rıza Biçer öğretmenimizi kutluyor bundan sonraki çalışmalarında başarılar, aile hayatında mutluluklar diliyorum.

Kalın sağlıcakla.


Gürbüz Battal

 

 



   
2016-06-10
YORUM YAP
Yorumlarınız onaylandıktan sonra yayına verilecektir. Uygun görülmeyen yorumlarınız yayınlanmayacaktır. Yasal zorunluluk olarak yorum yapan ziyaretçilerimizin IP bilgileri kayıt altına alınacaktır. Teşekkürler...

  Bu yazıya ilk yorumu yapmak ister misiniz?



yazarın diğer yazıları