Bu sayfadaki içerik, Adobe Flash Player'ın daha yeni bir sürümünü gerektiriyor.

Adobe Flash player Edinin


GÜNDEM POLİTİKA DÜNYA EKONOMİ SPOR 30 Haziran 2016
Kazım ÖZTÜRK
Kazım ÖZTÜRK kimdir?
ÖZGEÇMİŞ 1949 yılında Konya’da doğdu. İlkokul ve İmam hatip lisesini Konya’da bitirdi. İzmir Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun oldu. Yurdun çeşitli yerlerinde ve Yurt dışında; eğitimcilik ve yöneticilik yaptı. Çeşitli Dernek ve Vakıflarda; Kurucu Başkanlık, Başkan Yardımcılığı, Basın Danışmanlığı, Dergilerde: Genel yayın Yönetmenliği görevleri ifa etti. ÜYESİ OLDUĞU KURULUŞLAR: 1. İlesam 2. Türkiye Yazarlar Birliği YAYINLANMIŞ MAKALELERİ: 1. Yeni İpek yolu dergisi (Konya Ticaret Odası yayını) 2. KONYA KİTABI VI (Yeni ipek yolu Özel Sayı) 3. KONYA KİTABI vıı ( “ “ “ “ “ ) 4. RİBAT DERGİSİ 5. KONYA ANSİKLOPEDİSİ 2. Cilt, “çocuk oyunları” maddesi. 6. www.hicrandergisi.com 7. www.dogruses.com 8. www.kazimozturk.com YAYINLANMIŞ ŞİİRLERİ 1. www.antoloji.com/kazim_ozturk RADYO VE TELEVİZYON PROGRAMLARI 1. Kanal 42 2. Kon TV 3. İsra FM 4. Radyo EN 5. Sun TV 6. Konya TV KÖŞE YAZARLIĞI YAPTIĞI GAZETELER: 1. Konya postası 2. Türkiye’de yarın 3. Yeni meram 4. Merhaba 5. Hâkimiyet 6. Yeni Konya (Halen Yazarlığı Devam ediyor) YAYINLANMIŞ ESERLERİ: 1. Çocuklarımıza Pratik Dini Bilgiler 2. Konya’da Dini Hayat 3. Mevlana’nın Tefekkür Dünyası 4. İsrail İhaneti ve Gazze 5. Şems-i Tebrizi’nin Evrensel Mesajları 6. Hz. Mevlana’nın Evrensel Mesajları 7. İbni Arabi’nin Evrensel Mesajları 8. Hz.Mevlana’da İlahi Aşk 9. Hz. Mevlana’nın Yedi Sırrı 10. Sadreddin Konevi’nin Evrensel Mesajları 11. Larende’de açan Gül SULTAN VELED’İN EVRENSEL MESAJLARI ALDIĞI ÖDÜLLER 1. Takdir Belgesi (Konya Valiliği) 2. Takdir Belgesi ( Meram Kaymakamlığı) 3. Teşekkür Belgesi (Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü) 4. Teşekkür belgesi (Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı) 5. Teşekkür belgesi ( Mevlana İlköğretim okulu Müdürlüğü) 6. Teşekkür belgesi ( Meram Belediye Başkanlığı) 7. Teşekkür belgesi (Karatay Belediye Başkanlığı) 8. Teşekkür Belgesi (Selçuklu Belediye Başkanlığı) www.kazimozturk.com www.antoloji.com/kazim_ozturk e-mail: 1. [email protected] 2. kazimo[email protected] GSM: 05358931158 KAZIM ÖZTÜRK EĞİTİMCİ/YAZAR
Email: [email protected]
  YAZARIN SAYFASI
Bir selam ve yol arkadaşı
İnsanlarla iletişim kurmak için bazı kurallar vardır. Bu kurallara uyan herkes; mutlu, huzurlu ve gönül rahatlığı içinde olur.

İletişimin başlangıcı; selamdır. 'Önce selam, sonra kelam' denir. Selam; 'benden sana zarar gelmez, bana güvenebilirsin, çünkü ben müminim...'demektir. Selam, bir çeşit paroladır. Selamdan sonra artık kurulacak iletişimde; kopukluk olmaz. 

Kültürümüzde mevcut olan iyi günler, merhaba, günaydın gibi cümlelerle de insanlar birbirleriyle selamlaşabilir. "Kişinin esenlik ve mutluluk temennisini selamün aleyküm şeklinde ifade etmesi en güzel ve sünnete en uygun olanıdır. 

Selam, yeryüzündeki Müslümanların birbirini tanıyıp kaynaşmasına vesiledir. Çünkü aynı cümlelerle selamlaşmak, aradaki birlik ve kardeşliğin bir göstergesidir. Müslüman, kardeşine selam vermekle, onun hakkında iyi düşündüğünü, onun aleyhinde bir tavır içinde olmadığını ifade eder. 

Kur'an-ı Kerim'de selamla ilgili, "Size bir selam verildiğinde ondan daha güzeli ile veya aynı selamla karşılık verin."  Ayetten yola çıkarak selam veren kimseye, tavır ve hareketlerimizle, daha güzel bir şekilde mukabelede bulunmalı, ayrıca onun selamlamasıyla dile getirdiği bu duasına karşılık "ve rahmetullahi" veya "ve rahmetullahi ve berekâtuhü" ilavelerinde bulunmalıyız. 

         Selamın akabinde; hal hatır sormak, çok güzel ve insanî bir yaklaşımdır. Kim olursa olsun hatır sormak kadar insanları birbirine yaklaştıran başka bir sistem yoktur. Hal hatır sormak aynı zamanda sadakadır.

Bir Hıdırellez günüydü. Vakfa bir telefon geldi arkadaşımdan;

'-Hocam Nimetullah hoca gelmiş, bir gidip tanışalım, görüşelim' dedi. 

Ben de;

'-Olur' dedim.

Kaldığı vakfa gittik. Beyazlar içinde, adeta bir nur misali. Birçok insan etrafına toplanmış. Kapıdan; 'Selamün aleyküm' diyerek girdik. Beni görünce;

'-Gel hocam yanıma otur, benim yardımcım ol' demez mi? Halbuki o beni tanımaz, ben onu tanımam. Demek ki kalpten kalbe yol var derler ya, öyle bir şey olsa gerek. Muhabbetten sonra Hıdırellez şenliklerinin yapılacağı parka doğru yola çıktık. Vakfın kapısından çıkıp, parka varıncaya kadar her önüne gelene selam veriyordu Nimetullah Hoca. Selam verirken, kadınmış, erkekmiş, çocukmuş hiç fark gözetmiyordu! Parka vardığımızda da selamını sürdürdü. Yanına gelenler şaşkın bakışlarla Nimetullah Hocayı süzüyorlardı! Çünkü onun kıyafeti bizimki gibi değildi; beyaz cübbe, beyaz tülbent ve takke. Sakalı da bembeyazdı. Herkese karşı güleryüzlü, hoş sohbet bir insan. Selamı sayesinde etrafında binlerce insan birikti, kadınıyla, erkeğiyle, çocuklarıyla! 

Ve şöyle dedi Nimetullah Hoca;

'-Hocam, selam her kapıyı açar. Bütün kinleri, düşmanlıkları bitirir. Onun için merhum Hacı Veyiszade hocam selamı yaymak için uğraşırdı. O da, kadın, erkek, çocuk, büyük herkese selam verirdi. Halk, hocamızın selamını almak, hayır duasından yararlanmak için kapıların önüne çıkar ve hocamızı beklerdi. 

Sevgili peygamberimizin; '-Selamı yayın' sözü boşuna değilmiş! 

Deneyin isterseniz; hiç tanımadığınız, bilmediğiniz bir insanla karşılaşınca, 'selamün aleyküm' deyiniz. Bakınız neler değişecek! Daha önce tanımadığınız, 'kırk yabancı' denilen cinsten olan insanların, bizimle arkadaş ve dost olduğunu görürsünüz!  

Selam, para pul istemez. Selam vermek ve almak için zorluk da yok. Şunu diyemeyiz selam konusunda; 'ne yapayım, işten çıkmıştım, beş param yoktu. Cepte para olmayınca selam olur mu?' 

Eve girerken, iş yerine geldiğimiz zaman selam vererek hayata başlasak veya hayatı devam ettirsek daha güzel olmaz mı? Aynı binada, kapı karşı komşumuzla, alt kat komşumuzla asansörde karşılaşınca; 'selamün aleyküm, nasılsınız, sağlık ve sıhhatiniz ne durumda? İşleriniz nasıl?' seyince bu komşunun bize bakışı daha değişik olacaktır. 

Hatta şunu da şöylemek istiyorum; birine kızmışsak, önce selam veren biz olalım. Aradaki buzların eridiğini, kızgınlığın geçtiğini göreceksiniz. Bu, zor bir durum ama çok insanidir! İşte huzura açılan kapılardan bir tanesi!    

 

Selam

Selam; ötelerden gelen bir ses, 

Selam; bir demet gül, sıcak nefes. 

Selam; kalbin, beyinle buluşması, 

Selam; ruhun bedenle kaynaşması. 

Selam; kanların kaynaması, 

Selam; sözlerin kaymaması....

 


   
2016-06-25
YORUM YAP
Yorumlarınız onaylandıktan sonra yayına verilecektir. Uygun görülmeyen yorumlarınız yayınlanmayacaktır. Yasal zorunluluk olarak yorum yapan ziyaretçilerimizin IP bilgileri kayıt altına alınacaktır. Teşekkürler...

  Bu yazıya ilk yorumu yapmak ister misiniz?



yazarın diğer yazıları