Bu sayfadaki içerik, Adobe Flash Player'ın daha yeni bir sürümünü gerektiriyor.

Adobe Flash player Edinin


GÜNDEM POLİTİKA DÜNYA EKONOMİ SPOR 05 Ekim 2016
Gürbüz BATTAL
Gürbüz BATTAL kimdir?
1951 Sarıkamış Yeniköy doğumlu. 1969 yılında Kars Kâzım Karabekir İlköğretmen Okulu’ndan mezun oldu. Manisa’da 37 yıl sınıf öğretmenliği yaptı. 2006 yılında emekli oldu. 6 yıldır Manisa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde sınıf öğretmenliği yapıyor. Evli, üç çocuk babası, dört torun dedesi.
Email: [email protected]
  YAZARIN SAYFASI
Bizim Diasporalar
Bu yazım, Almanya Parlementosu'nun Ermeni Soykırım Yasası'nı kabul etmesinin ardından yayınlatacaktı. Araya giren önemli olaylar sonucu bu güne kaldı.

Ermeni Diaspora'sının, ‘soykırım' yalanını tüm dünyaya kabul ettirme ve Türkleri soykırımcı gibi gösterme çabasının son hızla devam ettiğini hepimiz ibretle izliyoruz.

Diasporanın, Ermenistan dâhil, şimdiye kadar 29 kadar ülkede, 1915 olaylarını 'soykırım' olarak kabul ettirerek hedefine adım adım yaklaştığını görüyoruz.

Fransa, İtalya, Hollanda, Uruguay, Ermenistan, Rusya, Hollanda, Kanada, Lübnan, Belçika, Vatikan, Güney Kıbrıs, İsviçre, Arjantin, Slovakya, Venezuela, Polonya, Litvanya, Şili, İsveç, Bolivya, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Suriye, Lüksemburg bu ülkelerden bazılarıdır.

Bu bağlamda, Türk olduğunu söyleyerek Diaspora'nın yan kuruluşu gibi çalışan ve halk arasında ' Bizim Diasporalar' olarak adlandırılanları da görmezden gelemeyiz

Bunlardan çoğu; ' Türkler bir milyondan fazla Ermeni'yi katletti' türünde açıklama yaparken Türklerin uğradığı Ermeni mezalimini görmezden gelip Ermeni Diasporası'na ağıt yakıyor.

Belçika'daki soykırım yasasının kabulünde Türk asıllı olduğunu söyleyen ve orada yaşayan Türklerin oylarıyla milletvekili seçilen dört milletvekilinden üçü Ermeni soykırım yasasına destek verirken, dördüncüsü güya partisinin görüşünü protesto etmek için oylamaya katılmamış ve yasa tasarısı bir oy farkla kabul edilmişti.

Son olarak Almanya Parlamentosu, 1915 olaylarını ‘ soykırım' olarak kabul etti. Merkel'in tarafsızmış görüntüsü vererek katılmadığı oturumda kabul edilen yasayla Ermeni Soykırımı'nın, Almanya'da orta öğretim ve yüksek öğretimde ders programlarına konması için sivil toplum örgütleriyle iş birliği yapılması da öngörülüyor.

'Dinime söven Müslüman olsa' sözünden hareketle tarihi katliamlarla dolu Almanya ve Fransa gibi ülkeler tarafından Ermeni Soykırım Yasasının kabul edilmesi bir ibret vesikasıdır.

Almanya'da, 'soykırım' tasarısınının geçmesindeTürk kökenli (!) vekiller önemli rol oynadı. Cem Özdemir, bir Ermeni Milletvekili gibi çalışarak Ermeni Soykırım Yasa Tasarısının mimarlığını yapıyor ve kürsüye Ermeni rozeti ile çıkıyor.

Alman parlementosunda Türk olduğunu söyleyen 12 milletvekili var.

Ermeni Diasporasının güdümünde diasporanın birer üyesi gibi çalışan11 vekil ‘evet' oyu verirken Bettina Kudla'nın hayır oyu kullandığı basına yansıdı.

Bu zatlar, bilinçli olarak verdikleri oylarla Ermeni Diasporası'nın ekmeğine yağ sürerken bir dahaki seçimde milletvekilliğini garantilemiş görülüyor.

Türk kimliğiyle miletvekili olanlar böyle davranınca Hıristiyanların dini lideri olan Papa Francis de 'Ermeni soykırımının yüzyılın ilk soykırımı' olduğunu söyleyebiliyor.

Başbakan Yıldırım bu olay için 'çok saçma bir oylama' olarak değerlendirdi.

Günümüzde Türk olduğunu söyleyip Ermeni Diasporası'na çanak tutanların tüm çabalarına rağmen bu devlet, soykırım gibi ağır bir suçlamayı kesinlikle kabul etmeyecek ve ucuz kahramanlıklara pabuç bırakmayacaktır.

Kalın sağlıcakla..

Gürbüz Battal

   
2016-08-19
YORUM YAP
Yorumlarınız onaylandıktan sonra yayına verilecektir. Uygun görülmeyen yorumlarınız yayınlanmayacaktır. Yasal zorunluluk olarak yorum yapan ziyaretçilerimizin IP bilgileri kayıt altına alınacaktır. Teşekkürler...

  Bu yazıya ilk yorumu yapmak ister misiniz?



yazarın diğer yazıları