Bu sayfadaki içerik, Adobe Flash Player'ın daha yeni bir sürümünü gerektiriyor.

Adobe Flash player Edinin


GÜNDEM POLİTİKA DÜNYA EKONOMİ SPOR 29 Ekim 2016
Mustafa KOCA
Mustafa KOCA kimdir?
1955 Yılında Mersin, Musalı Köyü'nde doğdum. ODTÜ Kimya Mühendisliği Fakültesinden mezunum. Tarımda ve Gıdada kullanılan Kansere neden olan Kimyasallara şiddetle karşıyım... Çocuklarda Zihinsel Gelişimin yapılandırılmasını anlatan KELEBEK TERBİYECİSİ ve tarım uygulamaları ile kanser arasındaki ilişkiyi anlatan TOPRAĞIN ÖLÜM ÇIĞLIĞI isimli yayınlanmış iki tane kitabım var... Yerel Gazetelerde KANSERLE ilgili çok sayıda makalem yayınlandı...
Email: [email protected]
  YAZARIN SAYFASI
Sağlıklı Yaşamak İçin Akıllı Ol!
           SAĞLIKLI YAŞAMAK İÇİN AKILLI OL! BEYNİNİ KULLAN

  Yazmayalı uzun zaman oldu. Pek çoğunuz belki de uzun zamandır yazmadığımın farkında bile değilsinizdir. Nasıl ki, evrende her yaprak bir diğerinden farklıysa herkesin düşünceleri, hayata bakış açıları, öncelikleri de farklı farklıdır. Hasta olmayan hasta olanın halinden anlamaz. Bir ALS, ya da MS hastasının hayata bakış açısıyla sağlık sorunu olmayan birisinin hayallerinin sınırları farklı farklıdır.

  Endüstrinin hastalıkların artmasına neden olduğu bir dönemde ( her yıl ortalama 20.000 hastalık hortluyor)  sağlıklı yaşamanın koşulu doğal yaşamaktan, doğal beslenmekten geçiyor. Çünkü hücrelerimiz sahip oldukları bilgi birikimiyle endüstriyel gelişmelere ayak uyduramıyor. Bu tespiti yaptıktan sonra anahtar cümlemiz de özellikle beslenmemizi endüstriyle uyumlu hale getirmek yerine hücrelerimizdeki bilgi birikimine paralel sürdürmek gerekiyor.

  Ateşin icadı, bıçağın kullanılması endüstriyel gelişimlerdir, insan hayatında çok büyük değişimlere neden olmuştur, ateşin bulunmasından bu yana insanların damak tadı değişmiştir. Bugün belgesellerde ilkel kabilelerin beslenmesini izlediğinizde tiksinti duyabilirsiniz, ancak o beslenme biçiminin sizlerin genetik kodlarınızda bulunmadığını iddia edemezsiniz.

  Mükemmel yaratılmış bir bedende hastalıklar ortaya çıkıyorsa, hastalıkların ortaya çıkış sebebi sizlerin beslenme alışkanlıklarınız, yaşam alanlarınız değil midir? İnsan bedenindeki bütün hassas değerleri bilen, bedende oluşabilecek tahribatların onarılabilmesi için bedeni tekrardan yapılandırabilen bir beyine sahipsiniz. Eğer siz o beyini, bedeninizdeki hasarları tamir etmekte kullanamıyorsanız, sahip olduğunuz bedene zarar verecek şekilde besleniyorsanız sonuçlara da katlanacaksınız. Hastalandığınız zaman da feryat figan etmeyeceksiniz.

  Geçtiğimiz aylardan birinde Antalya'nın Kumluca beldesinin kanserin başkenti olduğuyla ilgili bir haber izlemiştik. Değerli hocalarımızdan Dr. Yavuz Dizdar'la Kumluca halkıyla yaptığımız bir söyleşide seracıların kendi yiyeceklerini ayrı bir bölümde yetiştirdiklerini dillendirmişlerdi. Onlar kendilerini kanserden koruduklarını sanıyorlardı, ancak onların ürünlerine kullandıkları ilaçların ilk muhatapları da kendileriydi. Tüketici birkaç damla ilaç kalıntısıyla risk alırken kendileri yoğun bir biçimde ilaca maruz kaldıklarının farkında bile değildiler.

  Denizli'nin Çivril İlçesinin Yeniköy Beldesinde elmaya 23 kez ilaç sıktıklarını duyduğumda aklıma gelen birkaç sorudan ilki beldenizde kanser vakaları hangi oranda görülüyor idi. Aldığım yanıt tam da beklediğim gibiydi beldenin yarısından fazlası kanser, %30'dan fazlası ise kısırlık sorunu yaşıyordu. Peki, 23 değil de 20 kez ilaçladığınızda ne oluyor sorusuna verdikleri yanıt ise elmalarda kurt deliği oluşur, kalite düşer idi. Oysa bir meyvenin organik olduğunu anlamak için üzerinde kurt deliği olup olmadığına bakacaksın çığırtkanlığını yapanlar bizim çokbilmişlerimiz değil mi? Asıl vahim olan bahçelerin toplu ilaçlanıyor olması, bu işlemin de bizzat tarım ilçe müdürlükleri  tarafından örgütleniyor olmasıydı. Yani bizzat devlet eliyle insanlarımız hastalıkların pençesine itiliyor.  

  Zirai ilaçları üretenlerle, sağlık için ilaç üretenler aynı bildik firmalar. Önce hastalıkları satıyorlar, sonra sağlığı satıyorlar.  6,5 Milyon nüfuslu İsrail'de kanserden ölen hasta sayısı 100 civarı, 2020 yılında öngörülen kanser sebepli ölüm sayısı ise 78, yani yıllara göre azalırken bizde geometrik olarak artmaktadır.  Akıllı ol, sağlıklı yaşamak için beynini kullan Türkiye!



   
2016-09-25
YORUM YAP
Yorumlarınız onaylandıktan sonra yayına verilecektir. Uygun görülmeyen yorumlarınız yayınlanmayacaktır. Yasal zorunluluk olarak yorum yapan ziyaretçilerimizin IP bilgileri kayıt altına alınacaktır. Teşekkürler...

  Bu yazıya ilk yorumu yapmak ister misiniz?



yazarın diğer yazıları
- Hastalıkların çözümü...
- Kilo almamızın nedeni nedir?
- Bakterilerle iletişim kurabilen organımız
- Sağlığınız için bir kez okuyun...