Bu sayfadaki içerik, Adobe Flash Player'ın daha yeni bir sürümünü gerektiriyor.

Adobe Flash player Edinin


GÜNDEM POLİTİKA DÜNYA EKONOMİ SPOR 22 Haziran 2014
Ali DURSUN
Ali DURSUN kimdir?
Ali Dursun Kimdir? 1960 Görele Derekuşçulu Köyü doğumlu. Sofuoğlu Kemal Dursun ve Gelin Nazmiye Kırkıç Dursun'un 8.çocukları. Evli ve biri kız iki çocuk babası. 12 Eylül askeri darbe sürecinde İstanbul'da tutuklandı,gözleri bağlı ve elleri arkaya kelepçeli şekilde yaklaşık 25 gün işkence gördü.Daha sonra 1 jandarma astsubay ve 2 asker eşliğinde Giresun Keşap cezaevine getirildi,buradan Trabzon Bahçecik 4 nolu askeri tutukevine götürüldü ve yaklaşık 1.5 sene sonra arkadaşlarıyla beraber Erzincan askeri cezaevine nakledildi.Uzun süren tutukluluk ve mahkeme süreci sonrasında 1982 yılında tahliye edildi ancak mahkemesi 1987 yılında beraatle sonuçlandı. Devlete,"Haksız tutuklamaya tazminat" davası açtı ve kazandı. 1990 yılında girdiği Kocaeli Büyükşehir Belediyesi,İSU Genel Müdürlüğünden 2010 yılında emekli oldu. Belediye-İş Sendikası Kocaeli Şube Yöneticiliği,SHP Gölcük İlçe Başkanlığı yaptı. Greenpeace,TEMA ve birçok çevre platformunda çevre gönüllüsü olarak çalıştı. 1999 Gölcük depremi sonrasında,Gölcük Kaymakamı Kemal Karadağ tarafından,Gölcük Kriz Merkezi Sorumlusu olarak atandı ve depremin yaralarının sarılması sürecinde önemli görevler yaptı. Derelerin Kardeşliği Platformu kurucularından ve Giresun temsilcisi. İnternet ortamında yayın yapan www.gorelesol.com gazetesini kurdu. 2010 Yılı Av.Cihan Eren Çevre ödülüne layık görüldü. 1990 Yılından beri Giresun'da yürütülen HES karşıtı mücadelesine önderlik etti. Giresun'dan Görele'ye getirilmek istenen çöp projesine karşı Görele Çevre Platformunu kurdu ve Görele halkını örgütleyerek bir dizi eylemlere öncülük etti.Bu mücadele sürecinde bir çok dava ile karşı karşıya kaldı.Başbakan R.T.Erdoğan,HES'çi H.İ.Şengün,Görele Hastanesi Başhekimi A.İ.Ulusoy,Görele eski kaymakamının eşi,..başta olmak üzere hakaret davalarına maruz kaldı.Başbakan R.T.Erdoğan tarafından açılan davadan 11 ay 20 gün hapis cezası aldı ve davaya itiraz etti.Çöp mücadelesi nedeniyle Giresun valisi D.Ali Şahin talimatıyla hakkında yürütülen soruşturma devam etmektedir. Görele Kaymakanı Ünal Kılıçarslan'a götürdüğü "Görele Köylerden Çöp Toplama Projesi"ni kaymakamlık nezdinde sürdürmektedir. Çevre aktivisti,gazeteci ve bir Görele aşığı olan Ali Dursun,Görele'nin sorunlarının çözümü noktasında halen mücadele etmektedir.
Email: [email protected]
  YAZARIN SAYFASI
Çöpün Çözümü Evden Başlıyor
Çöp sorunu ülkemizin ve yöremizin en önemli sorunlarının başında geliyor.  
Aslında çöpün çözümü evde başlıyor.   Yemek artıklarını ayrı poşete, diğer çöpleri ayrı poşetlere koyabilirsek bu çöp olmaktan çıkar ve geri dönüşüm halini alır.  
Yemek artıkları gübre yapılabilir, diğerleri ise hurda olarak geri dönüştürülebilir.
Buna rağmen biz nasıl yapıyoruz?  Evimizde ürettiğimiz bütün çöpü bir poşete koyup kapı önüne bırakıyoruz!  
Bu şekilde bir araya boca edilen çöpün ayrıştırılması artık imkansız hale geliyor ve işte böylesi bir süreçte kamu yetkilileri ise olayın kolayına kaçarak KATI ATIK BERTERAF TESİSİ PROJESİ adı altında vahşi depolama yolunu seçiyorlar. Yani toprağı eşiyorsun, katı atıkları gömüyorsun ve kedi gibi üstünü örtüyorsun.  

İşte Giresun Valiliğinin yapmaya çalıştığı budur.
Buna birde yanlış yer seçimi kararını eklersek işte Görele'nin çöp ile imtahanı böyle ortaya çıktı.  
Çöpler toplum sağlığına zarar vermesin diye bir alana topluyoruz öyleyse çöpleri berteraf edeceğimiz alanı seçerkende toplum sağlığını gözetmek zorunda değilmiyiz?

ÇÖPLERİ EVDE AYRIŞTIRMALIYIZ  
Aslında olması gereken Valilik, Kaymakamlıklar, İl Çevre ve Sağlık Müdürlüğü elele vererek İl, İlçe, Belde ve Köylerde kapsamlı bir çalışma yürütülmesi gerekiyor.

Gerekirse ev ev çalışılması gerekir ve çöpleri evde ayrıştırmalıyız,çöpün çözümü evde başlıyor yoksa içinden çıkılması imkansızlaşıyor.  

Bu düşüncemizi her defasında Valilik,Kaymakamlıklar, İl Çevre ve Sağlık Müdürlüğü ile paylaşmamıza rağmen önümüze mazeretler getiriliyor.  
Bu makamlar sorun üretme yerleri değildir beyler,çözüm üretme yerleridir.  
Çöp kamyonumuz yok, konteynırımız yok, ödeneğimiz yok demek marifet değildir...  
Antep'te kurduğunuz çadırlara bir çırpıda ödenek bulabiliyorsunuz!   ÇÖPÜN ÇÖZÜMÜ EVDEN BAŞLIYOR  

   
2013-09-19
YORUM YAP
Yorumlarınız onaylandıktan sonra yayına verilecektir. Uygun görülmeyen yorumlarınız yayınlanmayacaktır. Yasal zorunluluk olarak yorum yapan ziyaretçilerimizin IP bilgileri kayıt altına alınacaktır. Teşekkürler...

  Bu yazıya ilk yorumu yapmak ister misiniz?



yazarın diğer yazıları