Bu sayfadaki içerik, Adobe Flash Player'ın daha yeni bir sürümünü gerektiriyor.

Adobe Flash player Edinin


GÜNDEM POLİTİKA DÜNYA EKONOMİ SPOR 14 Aralık 2013
  YAZARIN SAYFASI
Güzel Sözün Önemi
Yüce Allah'ın müminleri uyardığı, 'Kullarıma, sözün en güzel olanını söylemelerini söyle. Çünkü şeytan aralarını açıp bozmaktadır. Şüphesiz şeytan insanın açıkça bir düşmanıdır.' (İsra Suresi, 53) ayetinin hükmü gereği bir Müslüman hiçbir zaman tartışmacı bir üslup kullanmaz. 
Çünkü Aksi tarzda bir davranışın Yüce Allah'ın beğenmediği, razı olmadığı bir tavır olduğunu bilir. Bu nedenle insanlara karşı daima halim bir tavır gösterir. Bir anlık gafletle oluşabilecek bir tartışma ortamına bile fırsat vermeden daima alttan alarak, Müslümanlara en yakışacak olgun tavrı gösterir ve insanlara daima örnek olur. 
İnsanlara din ahlakını tebliğ ederken Kuran ahlakını yaşamaya davet ederken bazı insanların tartışmacı ve kavgacı üsluplarına yine Yüce Allah'ın, 'O Rahman (olan Allah)ın kulları, yeryüzü üzerinde alçak gönüllü olarak yürürler ve cahiller kendileriyle muhatap oldukları zaman 'Selam' derler.' (Furkan Suresi, 63) ayetinde emrettiği gibi en güzel davranış biçimiyle karşılık verir ve yalnızca hatırlatmakla emrolunduklarını, tartışmanın şeytandan olduğunu belirtirler.

Bu tavırları karşılarındaki kişi nasıl bir ahlakta olursa olsun müminlerin daima şefkatli, adil ve sevgi dolu olduklarının, şeytanın tavrından her olay ve durum karşısında uzak durduklarının en güzel örneğidir. Müminlerin bu halim ahlakı aynı Hz. Musa (a.s.)'ın Firavun'a tebliğinde gösterdiği ahlak gibidir. 
Hz. Musa (a.s.) da, Yüce Allah'ın 'Ona yumuşak söz söyleyin, umulur ki öğüt alıp-düşünür veya içi titrer-korkar.' (Taha Suresi, 44) emri gereği Firavun'a tebliğ yaparken ılımlı bir üslup kullanmıştır. Allah teala 'güzel bir söz ve bağışlama, peşinden eziyet gelen bir sadaka daha hayırlıdır. Allah hiç bir şeye ihtiyacı olmayandır, yumaşak davranandır'.(2/263) 
Müslümanların güler yüzlü olması güzel bir söz söylemesi bile ibadettir inşallah. Çevremizdeki insanlara bir tebessüm göstermemiz çok zor değil şahsen ben karşımda somurtkan insanları gördüğümde rahatsız oluyorum ve elimden geldiğince insanlara iltifat etmeye ve güler yüzlü olmaya çalışıyorum inşaAllah.

Atalarımızın da söyledigi gibi tatlı söz yılanı deliğinden çıkarır.Her canlı Allahın birer sanat eseridir ve Allahın tecellisidir bu nedenle kelimelerimizi güzel sözlerle süsleyelim İnşAllah. 
Görmedin mi ki, Allah nasıl örnek vermiştir; güzel bir söz, güzel bir ağaç gibidir ki, onun kökü sabit, dalı ise göktedir.(14/24


   
2013-10-09
YORUM YAP
Yorumlarınız onaylandıktan sonra yayına verilecektir. Uygun görülmeyen yorumlarınız yayınlanmayacaktır. Yasal zorunluluk olarak yorum yapan ziyaretçilerimizin IP bilgileri kayıt altına alınacaktır. Teşekkürler...

  Bu yazıya ilk yorumu yapmak ister misiniz?



yazarın diğer yazıları