Bu sayfadaki içerik, Adobe Flash Player'ın daha yeni bir sürümünü gerektiriyor.

Adobe Flash player Edinin


GÜNDEM POLİTİKA DÜNYA EKONOMİ SPOR 22 Şubat 2014
Kazım ÖZTÜRK
Kazım ÖZTÜRK kimdir?
ÖZGEÇMİŞ 1949 yılında Konya’da doğdu. İlkokul ve İmam hatip lisesini Konya’da bitirdi. İzmir Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun oldu. Yurdun çeşitli yerlerinde ve Yurt dışında; eğitimcilik ve yöneticilik yaptı. Çeşitli Dernek ve Vakıflarda; Kurucu Başkanlık, Başkan Yardımcılığı, Basın Danışmanlığı, Dergilerde: Genel yayın Yönetmenliği görevleri ifa etti. ÜYESİ OLDUĞU KURULUŞLAR: 1. İlesam 2. Türkiye Yazarlar Birliği YAYINLANMIŞ MAKALELERİ: 1. Yeni İpek yolu dergisi (Konya Ticaret Odası yayını) 2. KONYA KİTABI VI (Yeni ipek yolu Özel Sayı) 3. KONYA KİTABI vıı ( “ “ “ “ “ ) 4. RİBAT DERGİSİ 5. KONYA ANSİKLOPEDİSİ 2. Cilt, “çocuk oyunları” maddesi. 6. www.hicrandergisi.com 7. www.dogruses.com 8. www.kazimozturk.com YAYINLANMIŞ ŞİİRLERİ 1. www.antoloji.com/kazim_ozturk RADYO VE TELEVİZYON PROGRAMLARI 1. Kanal 42 2. Kon TV 3. İsra FM 4. Radyo EN 5. Sun TV 6. Konya TV KÖŞE YAZARLIĞI YAPTIĞI GAZETELER: 1. Konya postası 2. Türkiye’de yarın 3. Yeni meram 4. Merhaba 5. Hâkimiyet 6. Yeni Konya (Halen Yazarlığı Devam ediyor) YAYINLANMIŞ ESERLERİ: 1. Çocuklarımıza Pratik Dini Bilgiler 2. Konya’da Dini Hayat 3. Mevlana’nın Tefekkür Dünyası 4. İsrail İhaneti ve Gazze 5. Şems-i Tebrizi’nin Evrensel Mesajları 6. Hz. Mevlana’nın Evrensel Mesajları 7. İbni Arabi’nin Evrensel Mesajları 8. Hz.Mevlana’da İlahi Aşk 9. Hz. Mevlana’nın Yedi Sırrı 10. Sadreddin Konevi’nin Evrensel Mesajları 11. Larende’de açan Gül SULTAN VELED’İN EVRENSEL MESAJLARI ALDIĞI ÖDÜLLER 1. Takdir Belgesi (Konya Valiliği) 2. Takdir Belgesi ( Meram Kaymakamlığı) 3. Teşekkür Belgesi (Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü) 4. Teşekkür belgesi (Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı) 5. Teşekkür belgesi ( Mevlana İlköğretim okulu Müdürlüğü) 6. Teşekkür belgesi ( Meram Belediye Başkanlığı) 7. Teşekkür belgesi (Karatay Belediye Başkanlığı) 8. Teşekkür Belgesi (Selçuklu Belediye Başkanlığı) www.kazimozturk.com www.antoloji.com/kazim_ozturk e-mail: 1. [email protected] 2. kazimo[email protected] GSM: 05358931158 KAZIM ÖZTÜRK EĞİTİMCİ/YAZAR
Email: [email protected]
  YAZARIN SAYFASI
Kimlik Sahibi Olmak
Nefsini bilmek; haddini bilmek, kendini tanımak, ne olduğu, niçin yaratıldığı, bu dünyadaki görevlerinin neden ibaret olduğunun farkına varmak, kimlik sahibi olmak, empati kurmak, adam gibi adam olmak, dimdik ayakta durmak, sözünün arkasında olmak... anlamları taşır.
Nefis; sözlükte; ruh, can, hayat, hayatın ilkesi, nefes, varlık, zat, insan, kişi, heva ve heves, kan, beden, bedenden kaynaklanan süfli arzular... gibi anlamlara gelen Nefs kelimesi, Kur'anda; 'Ruh' anlamında kullanıldığı gibi, 'Zat ve öz varlık' anlamında da kullanılmıştır.

Hep düşünmüşümdür; neden başka insanlara tepeden bakarız? Niçin herkesi kendimiz gibi düşünmeye zorlarız? Neden; inananlar, her hangi bir din mensubuna karşı 'mahalle baskısı' uygulamaktan zevk alırız? Bir türlü kabullenemiyoruz; devlet yönetimin Müslümanlara verilmesini! Müslümanların; amir, yönetici, idareci ve emreden olmasını! Silahlı kuvvetlerde en üst düzeyde görev yapmasını! Başbakan, Cumhurbaşkanı, bakan... olmasını!

Müslüman olmak, kimlik sahibi olmaktır. Müslüman olmak; insani değerlere önem vermek, ahlak ilkelerine riayet etmektir. Kur'anca hayat süren, kimlik sahibi olur. Lafla, sözle, konuşmakla, edebiyat yapmakla, işin felsefesini üretmekle olmuyor!

'adam olmak' değil, adam kalmak önemlidir. Kimliğinde, 'Müslüman' yazmakla iş bitmiyor. 'halkçıyım' diyerek mesele hallolmuyor!

Kimliksizlik; kişiliksizliktir. Kimliksizlik; değersiz olmaktır! Kimliksizliğin altında Nefis putu yatar! 

Nefis üzerinde genişçe durulmasının sebebi, görev ve sorumluluklar itibariyle nefsin özne olması, ayrıca kabir azabı, haşir ve tenasüh gibi konularla da ilgili olmasındandır.

Tasavvufta nefis denilince, şer ve günahın kaynağı olan; ' kötü huy ve süfli arzuların tamamı' anlamına gelen ve kötülüğü emreden nefis anlaşılır. Bu açıdan bakılınca, 'Sana gelen iyilik Allah'tan, başına gelen kötülük ise nefsindendir.' Gibi âyetlere ve; 'Allah'ım! Nefislerimizin şerrinden sana sığınıyoruz', 'Allah'ım! Nefsimizin şerrinden sana sığınırım' gibi hadislere sıkça rastlarız.

Mutasavvıflara göre nefis, insanın putudur. 'Hevasını tanrı edinen kimseyi görmedin mi?' âyetinde bu husus ifade edilir. Hakka ermek için nefis putunu kırmak gerekir. Nefsi hevasından, aşağı arzularından men edenlerin cennete gideceğini haber veren âyette buna işaret vardır.

Nefis kendini beğenir, kendine tapar, kendine hayrandır, bencildir, şımarıktır, kibirlidir. Topraktan yaratılmış olduğundan zayıf, çamurdan olması sebebiyle cimri, balçıktan olduğu için şehvetli, pişmiş topraktan olduğu için de cahildir. Zaaf, cimrilik, şehvet ve cehalet onun özelliklerindendir.

Nefsin tabiatında, yırtıcılık, vahşilik, hayvanlık, şeytanlık ve tanrılık vardır. Nefisteki düşmanlığın, saldırganlığın kaynağı, yırtıcılık, oburluk ve hırsın kaynağı; hayvanlık, hilekarlığın ve kurnazlığın kaynağı; şeytanlık, büyüklenme ve her şeye tek başına hükmetme arzusunun kaynağı; tanrılıktır.

Nefsini bilmek, kendini bilmektir. Kendini bilmek; haddini bilmektir.


'Elif okuduk ötürü,

Pazar eyledik götürü,

Yaratılanı hoş gördük,

Yaratandan ötürü!'

Ayrıca;

'ilim, ilim bilmektir,

İlim; kendin bilmektir,

Okumaktan mana ne?

Kişi Hakk'ı bilmektir.

Çün okudun bilmezsin,

Ha bir kuru emektir.' diye seslenir Yunus Emre.

Her zaman aynayı kendimize tuttuğumuz, daima kendimizi başkalarının yerine koyduğumuz... zaman bütün meselenin çözüldüğünü göreceğiz! 

   
2013-10-21
YORUM YAP
Yorumlarınız onaylandıktan sonra yayına verilecektir. Uygun görülmeyen yorumlarınız yayınlanmayacaktır. Yasal zorunluluk olarak yorum yapan ziyaretçilerimizin IP bilgileri kayıt altına alınacaktır. Teşekkürler...

  Bu yazıya ilk yorumu yapmak ister misiniz?



yazarın diğer yazıları
- Kur'ansız Hayat Yaşayanlar...
- Siyonizm'in Oyunları!
- Birliğimizi Bozmayalım!
- Gönül Aleminden!
- Ne Zaman Bitecek Bu Kavga?
- Herkes Hizaya Girsin!
- Aklın Yolu Birdir!
- IŞİD (Irak - Şam İslam Devleti)
- Mevlana; Bir Hak Dostu ve Peygamber Aşığıdır