Bu sayfadaki içerik, Adobe Flash Player'ın daha yeni bir sürümünü gerektiriyor.

Adobe Flash player Edinin


GÜNDEM POLİTİKA DÜNYA EKONOMİ SPOR 29 Haziran 2014
Semra ATASOY
Semra ATASOY kimdir?
Arkeolog Yazar, Özlem yayınlarından altı adet çocuk öykü kitabı ve bir adet şiir kitabı, yetişkinlere yönelik siyaset ve kadınlarımızı anlattığı deneme anı kitabı "AŞKIN ADI TURUNCU" ve "GÜNEŞ YENİDEN DOĞAR MI?"adlı romanın yazarıdır.
Email: [email protected]
  YAZARIN SAYFASI
TÜYAP Nedir ki?
TÜYAP İSTANBUL KİTAP FUARI

Kitap insan yaşamının ve hayal dünyasının gizli kahramanıdır aslında. Bir kitap okuyup hayatlarına yön veren insanlar çoktur aramızda. Kitap engin bir deniz, sonsuz bir gökyüzüdür. İnsan görmediği gitmediği diyarları kitaplar sayesinde öğrenir. Geçmiş zamanları ve gelecekle ilgili gerçekleşebilecek hayalleri kitap okuyarak keşfeder.


Geçmiş zamanlardan günümüze dek birçok kitap ulaşmıştır. O gün yazılanlar sayesinde bizler, o anlara döner ve neler yaşandığını, insanların duygu ve düşüncelerini her kelimede görürüz.  Geçmiş zamanda ihtişamlı yaşamlar yaşamış olan devletlerin idarecileri, geleceğe adlarını bırakmak için yanlarında hep bir kâtip bulundurmuşlardır. Yaşanan her anı bu kâtipler yazıya dökmüştür. O kâtiplerin yazdıkları sayesinde geçmişteki yaşanan olayları bu gün öğrenebiliyoruz.

Eğer yazı olmasaydı geçmişimiz de olmayacaktı. Ağızdan ağza, dilden dile söz ne kadar doğru kalabilirdi ki.

Her kişinin kulağına gelen söz ağızdan çıkarken şekil değiştirecekti ve bize ulaşan bilgi asla doğru olmayacaktı. Kalemin kâğıda kaydı sayesinde gerçeği öğrenebiliyoruz.

Kitaplar yalnızca geçmişimize ışık tutmuyor, ruhumuza, hayal gücümüze, kişiliğimize, eğitimimize, bir insanı insan yapan her şeye katkı sağlıyor.

Kitaplar işte bu yüzden yaşantımızın vazgeçilmez araçları oluyor ama okulda derslerde okuduğumuz kitaplardan sonra bir daha yüzüne bakmıyoruz. Okunan her kitabın aslında insana olan katkısını unuttuğumuz için insanlık sınavında geri kalıyoruz.

İstatistikler incelendiğinde ülkelerin kitap okuma oranı ile gelişmişlik oranı birbirine paraleldir.

Bu bir tesadüf müdür sizce? Yoksa kitap okumanın insan, devlet ve teknoloji gelişmesine olan faydası mıdır?

Japonyo'da toplumun %14'ü, Amerika'da %12, İngiltere ve Fransa'da insanların %21'i düzenli kitap okuyor.

Türkiye'de ise toplumun % 0.01'i yani on binde bir kişi kitap okuyor.

Toplam nüfusu sadece 9 milyon olan Azerbaycan'da bir kitap 100 bin adet basılırken 76 milyon nüfusa sahip Türkiye'de bir kitap iki bin veya üç bin adet basılıyor.

Bir Japon, bir yılda ortalama 25 kitap okuyor, İsviçreli ise 10 kitap, Fransız 7 kitap okuyor. Gelelim yine sevgili Türkiye'me, ülkemizde altı kişi ancak bir kitap okuyor.

İşte kitap okuma oranları bu...

Üzerinde sayfalarca yorum yapılabilecek ve kalın bir kitap yazılabilecek bir tablo.

Kitap okumuyoruz ama yine de bir kitap fuarı yapıyoruz. Kitap fuarımızın ilki 1982 yılında 28 yayınevinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. 2011 yılından itibaren uluslararası platformda kitap fuarı düzenlenmiştir. 

2-10 Kasım 2013 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezinde 32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı konuklarını ağırlayacaktır. Bu yıl fuara 650 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılacaktır.

Fuar binlerce kitapla, yazarlarla imza günleri ve 300 etkinlik ile kapılarını kitapseverlere açmaya hazırlanıyor.

Kitap okumasak da orada olup kitapların kokusunu soluyalım. O kitapları yazmak için gece gündüz emek vermiş yazarlarla tanışalım, öykülerin, romanların, şiirlerin, kelimelerin, hecelerin arasında dolaşalım. Kitaplara dokunalım.

5.Kasım.2013 Salı günü saat 16.30 da TÜYAP Karadeniz Salonunda Çocuk edebiyatının çocuklara olan faydalarını konuşacağız.

9.Kasım.2013 Cumartesi günü ise 2. Salonda GİTA yayınlarında kitaplarımı imzalamak için okuyucularımla buluşacağım.

Binlerce yıldır söylenen tüm sözler uçtu ama yazı kaldı. Yazıların fuarında buluşalım.

 


   
2013-11-02
YORUM YAP
Yorumlarınız onaylandıktan sonra yayına verilecektir. Uygun görülmeyen yorumlarınız yayınlanmayacaktır. Yasal zorunluluk olarak yorum yapan ziyaretçilerimizin IP bilgileri kayıt altına alınacaktır. Teşekkürler...

  Bu yazıya ilk yorumu yapmak ister misiniz?



yazarın diğer yazıları