Bu sayfadaki içerik, Adobe Flash Player'ın daha yeni bir sürümünü gerektiriyor.

Adobe Flash player Edinin


GÜNDEM POLİTİKA DÜNYA EKONOMİ SPOR 06 Temmuz 2014
  YAZARIN SAYFASI
Bu İnat, Bu Israr Niye!
  Dershanelerin kapatılması konusunda niye ısrar ediliyor, diyen tanıdıklarıma açıkçası söyleyecek bir kelime bulamıyorum. Ne dememi beklersiniz? Öyle hassas bir konu ki aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık meselesi... Rüzgâra karşı tüküren adamın durumu ise malum, sizce ne demeliyim?  

  Belki yapılmasında ısrar edilecek konular vardır ve bu konularda her zaman hükümetimizin yanında yer alırım. Mesela,
 
-  Yolsuzlukla mücadelede  
-  Şike ile mücadelede  
-  İşsizlikle mücadelede  
-  Oligarşi ile mücadelede  
-  Emperyalistlerle mücadelede  
-  Mafya ile mücadelede ve derin mekanizmalarla mücadele konusunda her zaman desteklerim ve yapılan çabaları alkışlarım. Çünkü saydığımız mücadele yolları neticede halkımızın menfaatine konulardır. Lakin eğitimde fırsat eşitliği konusunda, öğrencilerin tek şansı olan Dershanelerin kapatılmasına razı değilim! Hele ücretsiz hizmet veren Etüt Merkezlerinin kapatılmasına gönlüm hiç razı olamaz.  

  Kurban Bayramı vesilesiyle yazdığım varoşlarla ilgili yazımda belirtmiştim. İstanbul'da öyle semtler var ki gündüz saat beşten sonra devlet memurları girmeye cesaret edemiyorlar. İşte geçenlerde Gülsuyu Mahallesinde yaşanan hadiselere hep birlikte şahit olduk. O semtlere gidip birileri hizmet amaçlı Etüt Merkezleri ve Dershaneler açmışlarsa, böyle bir hizmet ancak alkışlanır. Allah rızası için söyleyin bunun nesi kötü olabilir? 

  Dershaneler o semtlerde, sokaktan dağa uzanan yolları kapayıp üniversitelere uzanan köprüler kurmuşlar. Etüt Merkezleri yine imkânı olmayan öğrencilere gönüllülük esası ile hizmet veriyorlar.
Öğretmenlik mesleğimin en değerli 15 yılını Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgemizde yaşadım. 1989 da Siirt'teydim ve ilde dershane yoktu. Tabi üniversite sınavını kazanan öğrenci de... O yıllarda dershaneye gitmeden sınav kazanılmayacağını herkes bilirdi. Aynı yıl, sömestri tatilinde öğrencileri dershanesi bulunan illere gönderen fedakâr bir kaymakam vardı. Kaymakamlığın sosyal yardımlaşma fonundan bir bütçe ile lise öğrencilerin yol masraflarını karşıladı ve son sınıf öğrencilerini hızlandırılmış programa gönderdi. O öğrencilerin çoğu aynı yıl üniversite sınavını kazandılar. Şirvan halkının gönlünde taht kuran ve adından her zaman övgüyle bahsedeceğim o kaymakam, şimdilerde gündem olan valimiz Sayın, Hüseyin Avni Coş' tu.

  Sayın Coş, o gün Şirvan'lı öğrencilerin elinden tuttu ve öğrencilerin dağa uzanan yollarını kapattı. Halen görüştüğüm o öğrencilerden bazıları şimdi Öğretmen ve bazıları da mühendis oldular. Hepsi de devletimizin bölünmez bütünlüğüne inanıyor ve destek veriyorlar. Sonraki yıllarda Siirt ve diğer bölge illerinde çok sayıda dershane açıldı. Doğudaki üniversite kazanma oranını neredeyse Batı illerine eşitlediler. Söyleyin bunun nesi kötü olabilir? 

  Eğitimde fırsat eşitliği Anayasada belirlenmiş tüm vatandaşlarımızın hakkıdır. Bu konuda eşitliği bozacak adımlar öğrenim hakkına zarar verir. Alternatifi düşünülmeden ve ihtiyaç kapısı kapanmadan Dershane ve Etüt merkezlerinin kapatılması yanlıştır, diye düşünüyorum. @kimyaci64

   
2013-11-15
YORUM YAP
Yorumlarınız onaylandıktan sonra yayına verilecektir. Uygun görülmeyen yorumlarınız yayınlanmayacaktır. Yasal zorunluluk olarak yorum yapan ziyaretçilerimizin IP bilgileri kayıt altına alınacaktır. Teşekkürler...

  Bu yazıya ilk yorumu yapmak ister misiniz?



yazarın diğer yazıları