Bu sayfadaki içerik, Adobe Flash Player'ın daha yeni bir sürümünü gerektiriyor.

Adobe Flash player Edinin


GÜNDEM POLİTİKA DÜNYA EKONOMİ SPOR 06 Aralık 2013
Ahmet LAZ
Ahmet LAZ kimdir?
1956 da Kilis'te doğdum. İlk orta ve lise eğitimimi Kilis'te, Lisans eğitimimi de Hacettepe Ünv. Matematik mezunu olarak Ankara'da tamamladım. Afşin/Elbistan termik santral montajında planlamacı, Türkiye Diyanet Vakfında Bilgi İşlem Müdürü, Kendi işimde ise yönetici olarak Bilgisayar ve Yazarkasa sektöründe çalıştım. Emeklilik hayatımı Kilis'te yaşıyorum. Yerel Kilisinsesi gazetesinde ( www.kilisinsesi.com.tr ) yazıyorum.
Email: [email protected]
  YAZARIN SAYFASI
Hayatın Cilveleri
Ebû Hüreyre (r.a.) den rivayet edilen bir hadis-i şerife göre güzel ahlakın ifadesi şudur: Güzel ahlaklı kişi, dünyadan nasip olana razı olur, nasip olmayana da kızmaz. Bu muhteşem ifadede, dünyada çektiğimiz birçok ızdırabın ilacı vardır. İnsanlar için olan mevki ve makamlar, rızık olarak yaratılanlar hiç birimiz için eşit olarak dağıtılmamıştır.

Zaman zaman çok kazanıp, yüksek mevkilere, şöhretlere kavuşsak da, bazen bunları yitirir sıkıntı ve sefalete duçar oluruz. Bazılarımız varlık içinde ve sağlıklı olarak dünyaya merhaba derken, bazılarımız da yokluklar içinde ve hatta sağlıksız veya engelli olarak doğarız. Yokluklar içinde dünyaya gelip de Karun kadar zengin olanların hikâyelerini zaman zaman dinlemişizdir.

Geçmişin en büyük hükümdarlarından olan Kanuni Sultan Süleyman, 'olmaya devlet cihanda bir nefes sihhat gibi' (cihanda sihhatli bir nefes kadar büyük bir nimet yoktur) ifadesini kullanırken, zenginliğin de, makamın da gerçek tarifini yapmış. Tabi insanlar haklarına razı olurlar da nasipleriyle yetinirlerse diyecek bir şey yok. Ancak bazıları için dünyalık hedefler çok önem arz ediyor. Adeta bunlara ulaşabilmek için her yolu mübah görüyorlar. Ne ilke, ne edep ne de etik kurallar onlar için bir anlam ifade etmiyor.

Adeta kendilerini bir savaşın içindeymiş gibi görüyorlar. Bir yandan rakiplerini ezmek isterken, diğer yandan da önemli isimleri kullanarak onların tanınmışlıklarından istifade etmeye gayret ediyorlar. Ortaya yalan yanlış dedikodular yayarak psikolojik baskı kuruyorlar.

Bulundukları mevkileri adil olmayan ölçülerde kendi menfaatleri için kullanıyorlar. Peki sonuçta neye ulaşıyorlar? Koskoca bir hiç! Kim kazanıyor? Sanal alemin ve dijital dünyanın dalkavuklarından başka hiç kimse. Ama mahalleler, şehirler ve hatta ülkeler kaybediyor. Dünya ve insanlık kaybediyor. Durum böyle olunca da bizler gibi iyi niyetlerle yola çıkanlar, şaşkınlıklar içinde kalıyorlar. Ancak bizler de bu vesile ile çevremizi daha iyi analiz etme fırsatını buluyoruz.

Hatalarımızı, eksikliklerimizi daha net görüyoruz. Çevreye hizmet etmenin birçok yollarının da olduğunu keşfediyoruz.

Çeşitli oyun ve sahtekârlıklarla elde edilen mevki ve makamların bir huzursuzluk kaynağı olduğunu anlıyoruz. Başbakanın son konuşmalarında belirttiği gibi, gerçekten şehirler insana hizmet için imar edilmiştir ve de şehirleri sakinleri inşa eder, geliştirirler. Bizler yaşadığımız bölgenin tarihini, örf adet ve geleneklerini, iklim ve doğal kaynaklarını ne kadar iyi anlarsak, gelişmemize de o kadar çok katkıda bulunuruz. Bunları gerçekleştirebilmenin en önemli yolu da fedakârlıklardan geçer. Bazen ortaya çıkarak, bazen vazgeçerek, bazen yazarak, bazen okuyarak, bazen de susarak...

Huzur ve mutlulukla kalın sağlıkla...

   
2013-12-02
YORUM YAP
Yorumlarınız onaylandıktan sonra yayına verilecektir. Uygun görülmeyen yorumlarınız yayınlanmayacaktır. Yasal zorunluluk olarak yorum yapan ziyaretçilerimizin IP bilgileri kayıt altına alınacaktır. Teşekkürler...

  Bu yazıya ilk yorumu yapmak ister misiniz?



yazarın diğer yazıları
- Kilis için hayal mi bunlar? -II-
- Kilis için hayal mi bunlar? -1-
- Cemaatler, Otorite ve Ülkemiz
- Dershaneler!..
- Başörtüsü ve Medeni Seviye
- Sultanlar ve Yeni Liderler
- Türkiye Anıları-II
- Türkiye Anıları -I
- Siyaset Arenası
- Eskiden Nelerimiz Vardı?
- Kur'an ve İbadetlerimiz
- Hala Amerikancı mıyız?
- Demokratikleşme Paketi